fbpx
Cercetatorii dezvolta hartie ieftina pentru a digitiza scrisul cu pixul

VIDEO: Cercetatorii dezvolta hartie ieftina pentru a digitiza scrisul cu pixul

Cercetatorii de la Universitatea Carnegie Mellon au elaborat o lucrare care detaliaza cum pot urmari atingerea care, printre alte intrebuintari, ar putea duce la un mod mai ieftin de a digitiza scrisul cu pixul de pe hartie. Ei isi prezinta munca in aceasta saptamana la Conferinta ACM CHI privind Factorii Umani in Sistemele Informatice.

Exista o dezbatere cu privire la cum este mai bine – scrierea de moda veche cu pix si hartie sau tastarea la un calculator. Fara indoiala ca metoda a doua este una mai eficienta in ceea ce priveste viteza si accesibilitatea, dar exista un farmec in legatura cu punerea pixului pe hartie, fara a mentiona ca a fost efectuat un studiu care a indicat faptul ca notitele scrise cu pixul sunt mai bune decat cele tiparite.

CITESTE SI:  Cine dezvolta recunoastere faciala mai ieftina, dar la fel de sigura ca Face ID

Acest lucru a determinat companii precum Moleskine sa dezvolte o interfata intre cele doua metode, pentru ca utilizatorii sa poata scrie folosind pix si hartie, dar pentru ca acele notite scrise cu pixul sa poata fi convertite digital.

CITESTE SI:  The Pirate Bay iti deturneaza procesorul pentru a mineri monede digitale

Cu toate acestea, dispozitivele de digitizat pot fi destul de scumpe, dar cercetatorii de la Universitatea Carnegie Mellon ar putea veni cu o modalitate mai accesibila.

Cercetatorii au creat o modalitate accesibila si sensibila la atingeri de a digitiza notitele scrise cu pixul. Acesti cercetatori au realizat acest lucru prin utilizarea hartiei obisnuite cu material conductiv aplicat pe partea din spate.

CITESTE SI:  Un arhitect foloseste Unreal Engine pentru a proiecta designuri mai realiste

Astfel, materialul a permis hartiei sa interactioneze cu acesta in tot felul de moduri, cum ar fi prin scrierea pe aceasta, folosirea unui stylus si nu numai. In ceea ce priveste costul, cercetatorii estimeaza un pret de 0,30 dolari pe foaie de hartie, ceea ce nu este extrem de scump, dar acestia sustin ca, prin productia la scara larga, acest pret ar putea fi redus si mai mult.