Statul Maine din SUA este cunoscut pentru constructorii sai de barci. Dar cea mai recenta barca lansata in Maine duce constructia barcilor la un nivel cu totul nou.
Joi, 10 octombrie, Universitatea din Maine a dezvaluit cea mai mare barca produsa vreodata prin imprimarea 3D. Aceasta are o lungime de 7,6 metri si cantareste in jur de 2,26 tone.
Spre deosebire de fabricatia traditionala, imprimarea permite oamenilor sa creeze tot felul de obiecte si forme care s-ar putea sa nu fie posibile prin metodele traditionale.
In acest scop, am vazut cum imprimarea poate fi folosita in scopuri medicale, cum ar fi pentru imprimarea 3D de tesuturi vii. De asemenea, am vazut cum poate fi folosita pentru a produce vehicule, cum ar fi motociclete.
Asa ca nu este o surpriza sa aflam ca, in viitor, mijloacele noastre de transport ar putea fi imprimate 3D. Cercetatorii de la Universitatea din Maine, Statele Unite, au reusit sa imprime 3D o intreaga ambarcatiune cu o lungime de 7,6 metri.
Acest lucru a dus la stabilirea de trei recorduri mondiale simultan. Ei bine, daca credeai ca imprimarea unei intregi barci este impresionanta, asta nu e tot.
De fapt, conform echipei de la universitate, acea barca nu este cel mai mare obiect pe care imprimanta lor il poate imprima 3D. Se pare ca, daca este impinsa la limite, imprimanta ar putea imprima 3D obiecte cu lungime de 30 de metri, late de circa 6,7 metri si cu o inaltime de 3 metri.
Imprimarea este uimitoare pentru ca altfel o barca ar fi avut nevoie de mult mai mult timp pentru a fi creata. Cu imprimarea a fost construita in doar 3 zile. Am mai vazut acest tip de intrebuintare si inainte. In 2018, Marina Statelor Unite a reusit sa imprime 3D cazarme din beton in doar 40 de ore.