Militarii Statelor Unite au folosit drone in zonele de lupta timp de peste un deceniu pentru a cerceta si pentru a sprijini infanteria. Acum testeaza o modalitate de a le oferi trupelor de la sol capacitatea de a printa 3D aparate mici de zbor.
Dronele, la fel ca tancurile si avioanele de lupta si alte vehicule militare, sunt limitate, ceea ce inseamna ca, daca distrugi suficiente, nu va mai ramane niciuna.
Asadar, imaginati-va o situatie in care un inamic a doborat singura drona ramasa a armatei Statelor Unite. Ce se intampla mai apoi? Sau mai bine, imaginati-va daca situatia era de asa natura incat armata Statelor Unite ar putea pur si simplu sa printeze 3D o noua drona si sa o puna in functiune intr-o perioada scurta de timp.
La asta lucreaza armata Statelor Unite si Marina, potrivit unui anunt pe site-ul armatei. Se spune ca acestia lucreaza la un sistem care ar permite printarea 3D a aparatelor de zbor la cerere.
Acest lucru inseamna ca, prin intermediul unui catalog care poate fi accesat printr-o tableta, armata Statelor Unite ar putea printa 3D aparate de zbor in timp ce se afla pe teren, ceea ce, asa cum am spus, ar fi mai usor, si anume sa inlocuiasca dronele deteriorate sau sa printeze 3D drone care sunt personalizate pentru anumite misiuni, deoarece, uneori, nu exista situatii in care se potrivesc orice aparate de zbor.
Acesta lucru va ajuta la economisirea a foarte mult timp, deoarece Laboratorul de Cercetare al Armatei Statelor Unite prevede un sistem care ar putea printa 3D aparate de zbor in cateva minute sau ore, fata de zile sau saptamani pentru a primi o drona intr-un mod mai traditional.
Nu este prima data cand vedem cum a fost folosita printarea 3D in armata. Anul trecut, Marina Statelor Unite a organizat o competitie in care castigatorul a proiectat o drona cu aripa fixa care se numea Scout, care costa doar 600 de dolari si care putea incapea intr-un rucsac standard pentru Marina.