fbpx
Unde vor reveni la zbor avioanele Boeing 737 Max

Unde vor reveni la zbor avioanele Boeing 737 Max

Avioanele Boeing 737 Max au fost testate de o autoritate de top de aviatie, iar acea autoritate, dupa unele ajustari si optimizari de siguranta, a decis sa li se permite acestor avioane sa fie din nou folosite pentru zbor, intr-o anumita regiune.

Boeing 737 Max va reveni la zbor in curand. Autoritatea de reglementare de top din Europa a declarat ca acest avion este acum suficient de sigur pentru a fi folosit in Europa, dupa aproape doi ani in care a fost suspendat.

CITESTE SI:  VIDEO: De ce trimite NASA un elicopter pe Marte

Acest avion va putea reveni pe cer in Uniunea Europeana pana la sfarsitul anului, chiar daca un upgrade de siguranta pe care Agentia Uniunii Europene pentru Siguranta Aviatiei doreste ca Boeing sa-l implementeze probabil nu va fi gata pana in 2022.

Testele de zbor au avut loc luna trecuta, iar agentia efectueaza analizele finale ale documentelor. Directorul executiv al agentiei, Patrick Ky, a declarat pentru Bloomberg ca un proiect de siguranta in zbor ar trebui sa fie lansat luna viitoare, iar acest proiect va fi deschis pentru comentarii publice timp de patru saptamani.

CITESTE SI:  La ce anume mai folosesc avioanele Boeing 747 dischete

Aeronavele Boeing 737 Max au fost suspendate de la zbor in luna martie a anului trecut, in urma a doua prabusiri in care au murit 346 de persoane. Boeing spera sa readuca avioanele 737 Max pe cer pana la sfarsitul anului, dupa ce anterior dorea o revenire la mijlocul acestui an.

Si Administratia Federala de Aviatie din SUA analizeaza siguranta in zbor a avioanelor Boeing 737 Max, dar inca nu a oferit o estimare precisa a momentului in care aceste aeronave vor putea reveni pe cerul din SUA.

CITESTE SI:  Cum vrea Boeing sa reabiliteze numele avionului 737 Max

Intre timp, Boeing lucreaza la un senzor bazat pe software care va fi definitivat in 20-24 de luni, conform lui Patrick Ky. Acel senzor ar trebui sa fie vital pilotilor daca unul sau ambii senzori de unghi din avionul 737 Max se defecteaza in timpul zborului.