Suntem siguri ca multi dintre voi au avut probleme inainte cu un update de software. Uneori un update de software gresit ar putea duce la o experienta plina de buguri cu care poti trai pana ce este lansat un patch.
Uneori, un update software este atat de stricat incat ar putea duce chiar si la brick-uirea dispozitivului sau lasarea acestuia intr-o stare inutilizabila.
Cu toate acestea, data viitoare cand te plangi pentru un update de software neplacut, gandeste-te la satelitul japonez Hitomi care a fost pierdut in spatiu.
Deocamdata, se pare ca se presupune ca un update de software prost este de vina. De asemenea, sa nu uitam ca aceasta a fost o greseala scumpa, avand in vedere ca satelitul japonez costa agentia spatiala japoneza Jaxa 285 de milioane de dolari, 3 ani de observatii planuite si 10 ani de cercetari stiintifice suplimentare.
Aceste lucruri pun bine totul in perspectiva, nu-i asa? Acestea fiind spuse, se presupune ca datele nepotrivite dintr-un update de software ar putea fi de vina pentru disparitia satelitului japonez, desi agentia spatiala a declarat ca acestia incearca acum sa investigheze problema pe deplin dupa ce a anuntat ca vor inceta eforturile de recuperare a satelitului japonez, sau cel putin piese din acesta care acum plutesc in spatiu, din cauza update-ului de software gresit.
Intr-o declaratie publicata de agentia japoneza JAXA, „JAXA isi exprima cel mai adanc regret pentru faptul ca a trebuit sa incetam operatiunile ASTRO-H si ne exprimam cele mai sincere scuze tuturor celor care au sprijinit crezul ASTRO-H in excelentele rezultate pe care ASRTO-H le-ar fi adus, tuturor partenerilor locali si straini inclusiv NASA si tuturor astrofizicienilor straini si japonezi care planuiau sa foloseasca rezultatele observationale de la ASRTO-H pentru studiile lor”.