Cei mai multi dintre utilizatori Android nu vor avea niciodata probleme cu aplicatiile malware pe dispozitivele lor, sau cel putin atata timp cat acestia nu descarca aplicatii potential malitioase din surse terte.
Ti-ai verificat vreodata extrasul de cont si ti-ai dat seama ca exista niste cifre care nu au sens? De exemplu, exista niste extrageri facute de pe cardul tau pe care nu ti le aduci aminte sa le fi facut.
Aici ar trebui in mod normal sa suni la banca ta pentru a rezolva lucrurile. Este simplu si cam toata lumea recurge la asta.
Cu toate acestea, se pare ca un malware denumit Android.Fakebank te va impiedica practic sa-ti suni banca. Malware-ul Android a fost descoperit de Symantec in octombrie 2013.
Poate ca malware-ul Android este vechi, dar o versiune mai noua a malware-ului Android a iesit la iveala mai devreme in acest an in martie si, cum am spus deja, aceasta este un malware Android care o impiedica pe victima sa-si sune banca.
Desigur, acesta nu este sfarsitul. Poti oricand sa-si suni banca de pe un alt telefon, sa trimiti bancii un email sau sa te duci chiar tu la banca.
Cu toate acestea, faptul ca nu-ti poti suna banca imediat de pe telefonul tau, ii ofera hackerului mai mult timp cu cardul tau de credit pentru a acumula mai multe extrageri.
Din fericire, momentan Android.Fakebank este limitat in ceea ce priveste infectia sa. Pana acum, rapoartele sustin ca afecteaza numai utilizatorii din Coreea de Sud si Rusia.
Cu toate acestea, acest lucru serveste ca o buna reamintire a faptului ca ar trebui sa ai grija de unde iti descarci aplicatiile si ca descarcarea aplicatiilor din surse autorizate, cum ar fi Google Play Store va reduce de obicei riscul infectarii cu malware.