In mai 2015, aproximativ 10 anchetatori pentru autoritatea fiscala din Quebec au intrat in biroul din Montreal al companiei Uber. Autoritatile au crezut ca Uber a incalcat legile fiscale, iar anchetatorii aveau un mandat pentru a aduna dovezi. Managerii de acolo stiau cum sa procedeze pentru a evita acest lucru, spun anumite persoane.
Autoritatile de aplicare a legii efectueaza din cand in cand raiduri asupra companiilor, indiferent daca sunt suspectate de frauda fiscala sau de infractiuni financiare, asa ca acest lucru nu este total nemaiauzit.
Cu toate acestea, se pare ca, potrivit unei stiri de Bloomberg, s-a dezvaluit ca Uber a folosit o metoda ingenioasa de a se asigura ca autoritatile nu reusesc sa-i infunde dupa raidurile la birourile sale.
Stirea sustine ca Uber a implementat folosirea unui program denumit „Ripley” care a blocat practic toate calculatoarele de la un birou pentru a impiedica accesul autoritatilor la acestea.
S-a adus in discutie un incident din 2015 cand autoritatea fiscala din Quebec a efectuat un raid la biroul companiei Uber din Montreal, crezand ca compania a incalcat legile fiscale.
Stirea mentioneaza, „La fel de managerii din sute de birouri ale Uber din strainatate, acestia au fost instruiti sa introduca un numar prin care avertizau personalul special instruit de la sediul principal al companiei din San Francisco. Cand semnalul ajungea, personalul a dezautentificat rapid de la distanta fiecare calculator din biroul din Montreal, impiedicand autoritatile sa recupereze inregistrarile companiei pentru care obtinusera mandat sa le colecteze. Anchetatorii au plecat fara nici o dovada”.
Drept raspuns la articol, Uber a oferit o declaratie pentru Bloomberg prin care spune, „La fel ca orice companie cu birouri in intreaga lume, avem proceduri de securitate pentru a proteja datele corporative si ale clientilor. Insa cand vine vorba despre investigatii guvernamentale, este politica noastra sa cooperam cu toate cerintele de date”.