Astronomii au descoperit, in universul timpuriu, un grup de stele imense care sunt mai luminoase decat milioane de sori. Temperatura acestor astri vechi si imensi e de 15-20 de milioane de grade Celsius.
James Webb, telescopul spatial, a analizat in profunzime universul si a descoperit dovezi ale unui monstru celest care consta in niste stele, cele mai mari din univers.
Astronomii din spatele acestei descoperiri spun ca acesti monstri sunt mai luminosi decat milioane de sori din universul timpuriu.
De asemenea, oamenii de stiinta spun ca unii dintre cei mai mari monstri celesti dintre acestia au masa de 300 de ori mai mare decat cea a Soarelui nostru.
Aceste stele supermasive sunt descrise intr-un nou studiu. Cea mai mare stea descoperita are o masa care insumeaza masa a 5.000 pana la 10.000 de sori.
Existenta acestor astri masivi a fost teoretizata de cativa ani, o echipa de astronomi europeni teoretizandu-le existenta in 2018, potrivit Phys.org.
Astronomii au petrecut zeci de ani uimindu-se de diversitatea vazuta in stelele care pot fi gasite in universul nostru, cel mai notabil in astri diferiti care sunt de obicei aglomerati in grupuri globulare.
Multe dintre aceste grupuri sunt vechi si pot contine milioane de astri, in ciuda spatiului mic. Unele dintre aceste grupuri gazduiesc cele mai mari stele din univers si pot raspunde la intrebari despre universul primordial.
Asta pentru ca stelele vechi sunt deseori alcatuite din elemente care necesita cantitati incredibile de caldura pentru ca acele elemente sa fie produse. Aceste elemente includ si aluminiul care necesita o temperatura de pana la 70 de milioane de grade Celsius pentru a se produce.
Cu toate acestea, temperatura acestor stele e de doar 15-20 de milioane de grade Celsius. Prin urmare, aceasta compozitie i-a uluit pe astronomi.