fbpx
Tara in care Google suspenda lansarea unei platforme de stiri

Tara in care Google suspenda lansarea unei platforme de stiri

Compania Google din Statele Unite a anuntat ca suspenda lansarea platformei de stiri News Showcase intr-o anumita tara. Motivul suspendarii lansarii pare sa reprezinte in principal termenii nefavorabili carora platforma ar trebui sa se supuna si termeni pe care Google ii contesta in acest moment.

Conflictul companiei Google cu Australia cu privire la stirile online este pe cale sa duca la suspendarea lansarii unei platforme majore in acea tara.

Compania a decis sa suspende lansarea platformei News Showcase in Australia din cauza faptului ca proiectul Codului de Negociere pentru Stiri este “irealizabil”.

CITESTE SI:  Cum a rezolvat un dispozitiv Fitbit un caz de crima

Google a obiectat cu privire la abordarea “must include, must pay” din acel cod, adica faptul ca nu numai ca trebuie sa plateasca agentiile de stiri, dar si sa le gazduiasca in mod gratuit.

Compania a sustinut ca obligativitatea de a plati agentiile de stiri nu ar fi sustenabila financiar pentru nicio firma. De asemenea, a sustinut ca acel cod era prea amplu si ca se poate dovedi costisitor in cazul in care se pretinte o incalcare a acelui cod de catre platforma News Showcase, Google putand plati pana la 10% din veniturile sale din Australia pentru a incalcare.

CITESTE SI:  Ce zice cofondatorul Instagram despre plecarea sa din cadrul Facebook

Comisia pentru Concurenta si Consumatori din Australia (ACCC) a declarat anterior ca o anumita scrisoare deschisa a Google in care denunta codul contine informatii gresite si ca compania nu va fi obligata sa perceapa bani pentru servicii gratuite sau sa partajeze date organizatiilor de stiri, asa cum indica scrisoarea.

CITESTE SI:  Ce producator va lansa smartphone-uri cu camera sub ecran

Platforma de stiri a companiei nu se confrunta cu obstacole numai in Australia. Cu toate acestea, ceea ce se intampla in Australia ar putea servi drept reper pentru lansarile din alte tari.

Daca Google e dispusa sa suspende lansarea platformei News Showcase intr-o tara din cauza unor termeni nefavorabili, poate aparea un raspuns similar si in alte tari.