Un nou proiect de lege a fost prezentat intr-o anumita tara. Scopul acelui proiect de lege e sa determine Apple si Google sa renunte la o parte din controlul asupra magazinelor lor de aplicatii. Ideea e de a reduce comisionul de 30% din veniturile dezvoltatorilor.
Chiar acum, pentru a cumpara o aplicatie de pe App Store sau Play Store, vei fi fortat sa folosesti sistemul de plati al companiilor Apple si Google din Statele Unite.
In general acest lucru nu-i deranjeaza pe utilizatorii finali, ci pe dezvoltatorii din magazinele de aplicatii care sunt nevoiti sa-si imparta veniturile cu cele doua companii. Procentul de 30% e contestat chiar acum.
Iar in Statele Unite, un grup bipartizan de senatori americani a prezentat un proiect de lege care ar putea determina Apple si Google sa renunte la o parte din controlul asupra magazinelor lor de aplicatii.
Proiectul de lege a fost alcatuit de doi senatori si e co-sponsorizat de Amy Klobuchar, vicepresedinta Subcomisiei Antitrust a Senatului. Una dintre prevederile proiectului de lege e o clauza care i-ar impiedica pe proprietarii de magazine de aplicatii, inclusiv Apple si Google, sa-i oblige pe dezvoltatorii de aplicatii sa foloseasca sistemele de plati ale acelor companii.
Daca acest lucru ti se pare familiar, asta e pentru ca un proiect de lege similar pentru magazine de aplicatii a fost prezentat acum ceva timp in Coreea de Sud. Nu suntem siguri daca proiectul de lege din Statele Unite va fi adoptat, dar nu exista nicio indoiala ca exista o presiune asupra companiilor Apple si Google de a-si reduce procentul actual de 30% si pentru a le oferi dezvoltatorilor un control sporit. Ce parere ai despre asta? Crezi ca proiectul de lege al senatorilor americani va fi adoptat in Statele Unite?