fbpx
Synaptics dezvaluie propriul senzor de amprente integrat in display

Synaptics dezvaluie propriul senzor de amprente integrat in display

Una dintre cele mai importante noi caracteristici din industria smartphone-urilor din acest an a fost, de fapt, una care nu a reusit sa ajunga pe niciun telefon. Vorbim aici despre senzorul de amprente integrat in display.

Inainte de lansarea oficiala a lui iPhone X cu Face ID, unul dintre primele zvonuri despre iPhone X era acela ca acesta ar putea sa integreze un senzor de amprente.

Acest lucru a insemnat ca, in locul unui senzor de amprente fizic plasat in afara telefonului, cum ar fi in butonul home, acesta ar putea exista in/sub display, permitand astfel companiei Apple sa creeze un telefon fara buton home.

CITESTE SI:  Lamborghini lanseaza un smartphone ridicol de 2450 de dolari - specificatii

Ei bine, este evident ca acest zvon nu s-a concretizat. De asemenea, desi stirile spun ca recunoasterea faciala ar putea fi urmatorul mare lucru, Synaptics nu crede asta.

De fapt, Synaptics a anuntat recent propriul senzor de amprenta integrat in display, iar compania Synaptics sustine ca un producator de smartphone-uri din TOP 25 il va adopta si ca aceasta componenta este deja supusa productiei in masa.

CITESTE SI:  Care-i cea mai folosita versiune Android pe smartphone-uri acum in 2019

In mod evident, Synaptics nu mentioneaza care este compania, dar au oferit cateva sugestii prin mentionarea dislayurilor OLED fara margini, iar unii au crezut ca se refera la Samsung.

Ei bine, daca acest lucru se va dovedi sau nu adevarat ramane de vazut, dar am auzit zvonuri conform carora Samsung ar putea fi interesata de senzorii de amprente din display ai companiei Synaptics si ca a lucrat de fapt pentru a incerca sa ii puna in functiune, doar ca nu au avut prea mult noroc.

CITESTE SI:  Dovada ca Apple e inca interesata de incarcatoarele wireless

De fapt, analistul Ming Chi-Kuo de la KGI Securities a sugerat ca senzorii de amprente din display ai companiei Synaptics ar putea sa debuteze doar cu Galaxy Note 9, desi anuntul companiei Synaptics indica ca s-ar putea intampla mai devreme (presupunand ca se refera la Samsung).