Multumita noului smartphone iPhone X al Apple, recunoasterea faciala ar putea fi pe punctul de a deveni populara printre consumatori. Tehnologia a fost dezvoltata pentru prima data in anii ’60, dar a fost in mai mare parte limitata la agentiile guvernamentale si la companiile de inalta securitate.
Dupa prezentarea tehnologiei de recunoastere faciala Face ID de pe smartphone-ul iPhone X, multi sunt curiosi sa vada daca aceasta caracteristica se va ridica cu adevarat la inaltimea asteptarilor sau daca va esua.
Cu toate acestea, se pare ca prezentarea tehnologiei de recunoastere faciala Face ID de pe smartphone-ul iPhone X a avut un impact asupra altora, cum ar fi in cazul startup-urilor (companiilor) din domeniul recunoasterii faciale care pretind ca a aparut un interes nou in tehnologia lor.
Am vazut efecte similare in trecut, ca atunci cand Apple a prezentat Touch ID. Atunci s-a creat o valva in industria startup-urilor si am vazut multe alte companii care au introdus tehnologia de scanare a amprentelor in smartphone-urile lor, de aceea nu este surprinzator sa vedem ca se intampla acelasi lucru cu sistemele de recunoastere faciala.
Potrivit lui George Brostoff, director executiv al startup-ului SensibleVision Inc., „Avem acum un lider ca Apple care recunoaste ca asta (recunoasterea faciala) are sens. Acest lucru determina companii precum Motorola si LG sa bata la usile startup-urilor precum al nostru”.
Acestea fiind spuse, presupunem ca va trebui sa asteptam si sa vedem cum se descurca caracteristica Face ID de recunoastere faciala a smartphone-ului iPhone X inainte de a vedea cum alte smartphone-uri incep sa incorporeze caracteristici similare de la startup-uri.
La urma urmei, desi Touch ID a avut succes in introducerea tehnologiei de scanare a amprentelor digitale in telefoane, 3D Touch nu a avut acelasi succes cu displayurile sensibile la presiune. A existat foarte multa valva, dar caracteristica nu a devenit la fel de populara pe cat ar fi dorit Apple.