Serviciul de muzica Spotify a dezvaluit faptul ca are 195 de milioane de abonati cu plata, o crestere cu 7 milioane fata de trimestrul anterior. Cu toate acestea, cei de pe Wall Street sunt cam reticenti.
Recent, serviciul de muzica Spotify a ajuns la 195 de milioane de abonati cu plata, conform unui anunt al companiei de marti. Aceasta reprezinta o crestere cu 7 milioane comparativ cu trimestrul trecut.
Spotify considera ca pana la sfarsitul acestui an va depasi 200 de milioane de abonati cu plata. Chiar si cu aceste vesti, cei de pe Wall Street nu sunt impresionati de aceste rezultate.
Pretul actiunilor a scazut cu 6%. Profitul companiei a fost de 24,7%, cu doua puncte procentuale mai redus decat in acelasi trimestru al anului trecut.
Faptul ca muzica devine din ce in ce mai scumpa explica de ce Spotify s-a extins si la podcasturi si ca biblioteca sa de podcasturi creste. In prezent, exista pe acel serviciu de muzica (cu 195 de milioane de abonati cu plata) 4,7 milioane de podcasturi, in crestere cu 300.000 in raport cu trimestrul anterior.
Desi podcasturile nu sunt inca rentabile financiar pentru serviciul de muzica cu 195 de milioane de abonati cu plata, Spotify a dezvaluit faptul ca veniturile din podcasturile de pe platforma sa au crescut cu un procent format din doua cifre.
Dar lucrurile sunt ceva mai complicate in cazul podcasturilor sale interne. In timpul unui apel pentru investitori, Paul Vogel, directorul financiar al Spotify, a discutat despre o restructurare importanta a businessului de podcasturi, inclusiv despre concedierile de la Gimlet si Parcast de mai devreme in aceasta luna. Acele restructurari, conform lui Paul, vor imbunatati productivitatea la anumite studiouri.
Cat despre preturi, atunci cand CEO-ul companiei, Daniel Ek, a fost intrebat despre cresterea preturilor la Apple Music, acesta a raspuns ca Spotify va lucra cu casele de discuri pentru a urma exemplul serviciului de muzica Apple Music.