Serviciile britanice au repetat de Ziua Mondiala a Parolelor sfatul de a nu reseta codurile in mod constant, lucru pe care-l fac oamenii ca masura de precautie.
Se stie ca din cand in cand ar trebui sa-ti schimbi parolele. Ideea din spatele acestui lucru este destul de evidenta.
Tocmai de aceea, prin faptul ca parolele tale se schimba constant, hackerilor le va fi greu sa le afle si ii vei tine departe.
Are sens, nu-i asa? Cu toate acestea, potrivit unui post recent (via The Register) de Communications-Electronics Security Group al GHCQ, se pare ca serviciile britanice vor ca oameni sa nu-si mai reseteze parolele, sustinand ca acest lucru necesita resurse si ca este un inconvenient pentru noi.
Potrivit postarii serviciilor britanice, „Problema este ca nu se ia in calcul inconvenientul adus utilizatorilor – costurile de utilizare – ale fortarii utilizatorilor sa-si schimbe frecvent parolele. Majoritatea politicilor de parole ne forteaza sa folosim coduri pe care ni le amintim cu greu. Desi putem reusi asta pentru cateva coduri, nu putem face asta pentru zecile de coduri pe care le folosim acum in vietile noastre online”.
Practic, acest lucru ii va face pe utilizatori sa-si uite parolele si va forta serviciile sa le reseteze tot timpul, acest lucru ducand la irosirea timpului si la risipirea de resurse.
Alternativa este crearea unui sistem care arata cand s-a logat ultima data utilizatorul, permitand astfel utilizatorilor sa marcheze daca exista un moment de logare pe care acestia nu-l recunosc.
Singura problema pe care o gasim este ca pana atunci ar putea fi deja prea tarziu, dar ce credeti voi despre asta?