Dictionarele au primit niste cuvinte noi in ultima vreme. In 2014, au aparut „yolo”, „clickbait” si „adorbs”. „Binge-watching”, un termen folosit pentru a descrie ore consecutive petrecute pentru a viziona episoade ale unor seriale, a fost deseori sinonim cu compania Netflix.
In ziua de azi, incepem sa vedem cum companiile incep sa dezvolte functii care vizeaza promovarea starii de bine digitale. Adica practic companiile incearca sa-i impiedice pe utilizatori sa mai petreaca ore prelungite in fata PC-urilor si telefoanelor lor.
Un studiu recent a constatat ca pana si tinerii incep sa se ingrijoreze in privinta duratei de timp pe care si-o petrec pe smartphone-uri.
Acestea fiind spuse, se pare ca compania Netflix nu mai doreste sa fie asociata cu binge-watching (urmarirea continua), concept care a fost mai mult sau mai putin asociat cu aceasta companie Netflix, din cauza faptului ca sezoanele serialelor sunt de obicei lansate simultan si pentru ca poti urmari episod dupa episod, sezon dupa sezon.
Asta potrivit actorului Guy Pearce al unui serial Netflix care, in timpul unui interviu pentru Empire Film Podcast, a fost intrebat daca noul sau serial, The Innocents, a avut potential binge.
Guy Pearce a raspuns spunand, „Nu cred ca companiei Netflix ii place termenul ‘binge'”. De asemenea, el a dezvaluit ca membrii distributiei serialului The Innocents au fost instiintati ca nu trebuie sa vorbeasca despre „binge-watching” in timpul interviurilor pe care le acorda.
Nu este clar de ce compania Netflix vrea sa se distanteze de acest termen binge-watching, dar, asa cum am spus, avand in vedere ca mai multe companii se concentreaza pe starea de bine digitala a utilizatorilor lor, nu am fi surprinsi daca si compania Netflix s-ar concentra pe acest lucru, distantandu-se de binge-watching.