fbpx
Rusia spune ca un robot care este invatat sa foloseasca arme nu este un Terminator

Rusia spune ca un robot care este invatat sa foloseasca arme nu este un Terminator

Un numar de experti au avertizat deja ca inteligenta artificiala ar putea duce la sfarsitul umanitatii. Desi aceste avertismente au fost auzite, dezvoltarea roboticii a continuat.

Dispozitivul FEDOR al Rusiei este un astfel de exemplu. FEDOR este un robot umanoid dezvoltat de Android Technics si Advanced Research Fund. Robotul Terminator multitalentat poate conduce o masina, sa foloseasca diverse unelte (inclusiv chei), sa insurubeze becuri si chiar sa faca flotari. De asemenea, s-a dovedit ca poate lucra in conditii extreme.

CITESTE SI:  VIDEO: Un nou trailer pentru anime-ul "Batman Ninja" a fost lansat

Rusia a incercat sa invete un dispozitiv sa foloseasca arme cu ambele maini. Acest lucru a dus la ingrijorari cum ca poate Rusia dezvolta un fel de masina de lupta care ar putea fi folosita ca o arma atunci cand este nevoie.

Prim-ministrul Rusiei, Dmitry Rogozin, a spus ca nu este cazul. “Nu cream un Terminator”, a adaugat acesta. Dispozitivul este denumit Final Experimental Demonstration Object Research, iar acesta va fi practic trimis intr-o misiune in 2021.

CITESTE SI:  Ce contract de 10 miliarde de dolari trebuie sa fie oferit companiei Microsoft, conform Pentagonului

Dispozitivul Terminator este invatat cum sa foloseasca arme cu ambele maini pentru a-si imbunatati abilitatile sale motorii si abilitatile de luare a deciziilor, cel putin asta este ceea ce au spus creatorii acestui robot Terminator.

Dezvoltat de Android Technics si Advanced Research Fund, FEDOR din Rusia a fost deja invatat o gama larga de abilitati, cum ar fi sa foloseasca chei si unelte, dar si sa conduca o masina.

“Robotul FEDOR si-a aratat abilitatile de tragere cu ambele maini”, scrie prim-ministrul Rusiei, Dmitry Rogozin, pe Twitter, dar a indicat de asemenea ca “Nu cream un terminator, ci inteligenta artificiala care va fi foarte utila in domenii variate”.

CITESTE SI:  Ce instrument foloseste San Francisco pentru reducerea partinirii asupra suspectilor de infractiuni

Chiar daca acest robot Terminator a fost creat pentru salvare, inginerii au indicat ca robotul Terminator ar putea fi folosit si in scopuri militare, dar asta este o impresie pe care Rusia pare ca nu vrea sa o atasam de acest robot, cel putin deocamdata.