Laptopurile RAZER de gaming sunt cunoscute pentru raportul excelent performanta/ dimensiune, dar prin introducerea lui RAZER Blade Stealth si a lui RAZER Core, aceasta companie vrea sa concureze atat pe piata laptopurilor ultra-subtiri cat si pe cea a laptopurilor de inalta performanta.
Aceasta este o abordare interesanta a unei vechi probleme. Laptopul RAZER Blade Stealth are un display de 12,5 inch si o grosime de 1,3 cm, iar laptopul vine cu grafica Intel integrata, nu dedicata.
Cu toate acestea, Core este o cutie care poate gazdui o placa grafica de dimensiune completa care va oferi laptopului Blade Stealth o performanta grafica de nivel de PC desktop.
Desi conceptul placilor grafice externe a fost teoretizat de ceva vreme si chiar daca produse similare exista pe piata, nimeni nu a fost inca capabil sa aduca placi grafice externe maselor.
Blade Stealth este in sine un laptop foarte atractiv care cantareste numai 1,24 de kilograme. Este construit din aluminiu si se bazeaza pe un display touchscreen de 12,5 inch care vine in rezolutiile 4K (3840 x 2160 pixeli) sau Quad-HD (2560 x 1440 pixeli). Compania nu spune, dar se pare ca foloseste o tehnologie IPS-LCD care asigura niste unghiuri largi de vizualizare pentru Blade Stealth si niste imagini de inalta calitate.
In interior, laptopul RAZER Blade Stealth este propulsat de a sasea generatie a procesorului Core i7 al Intel care este o optiune high-end in zilele noastre.
Exista o singura optiune de (numai) 8GB de RAM, dar ar trebui sa fie de ajuns pentru majoritatea oamenilor.
Sistemul de stocare primeste un SSD PCl-E rapid care poate oferi viteza pentru lucruri ca incarcarea jocurilor.
Poate ca cel mai surprinzator lucru este pretul: la 999 de dolari, Razer Blade Stealth este surprinzator de accesibil.
Cel mai scump model, echipat complet, costa 1599 de dolari. Intrebat care-i treaba cu preturile astea atat de mici, compania a explicat ca foloseste un model direct catre consumator care elimina intermediarii.
Economia de bani este in favoarea consumatorilor. Va fi interesant de comparat datele obiective despre performanta/ pret cand primim o unitate pentru test.
Abia atunci cand Razer Blade Stealth este conectat la Razer Core, isi dezvaluie potentialul complet. Razer Core este o cutie in care se poate introduce o placa grafica desktop de dimensiune completa.
Compania nu garanteaza ca toate placile grafice se vor potrivi (exista unele uriase), dar spune ca cele mai puternice vor functiona (placi grafice de pana la 375W).
Razer Core este conectat la priza electrica de pe perete si va oferi grafica, putere si patru porturi USB 3.0 aditionale pentru laptopul Razer Blade Stealth (da, acesta este si un dock) – toate astea printr-un singur cablu USB-C.
Dupa cum poti ghici, este posibil sa conectezi monitoare externe la placa grafica a Razer Core, in caz ca ai nevoie de mai multe monitoare.
Ne place ideea de a avea un laptop Blade Stealth care se poate conecta la o chestie externa in care se poate introduce aproape orice fel de placa grafica (chiar si una de desktop) pentru a creste performanta grafica a laptopului.
Deci, ai la dispozitie o placa grafica externa pentru laptopul tau Blade Stealth. Acest lucru este util pentru gameri, dar si profesionistilor care ar vrea sa revina la statia lor de lucru mobila si sa comprime clipuri video cu o viteza incredibila, folosind o placa video de dimensiune completa pentru a duce treaba la bun sfarsit.
Ne-am fi dorit sa existe o optiune cu 16GB de RAM, dar abia asteptam sa il vedem in actiune. Nu degeaba laptopul Blade Stealth are o grosime atat de redusa, daca este conectat la o placa grafica performanta externa.
Atat laptopul Razer Blade Stealth, cat si placa grafica Razer Core, sunt asteptate sa soseasca din ianuarie, conform Razer.