Producatorii care asambleaza produse pentru Apple si-au crescut gradul de decarbonizare, fiind mai ecologici decat in trecut. Dar exista o exceptie, aceea fiind Foxconn care a raportat cele mai ridicate nivele de emisii de carbon din clasament.
Apple doreste sa devina neutra in privinta carbonului pana in 2030. Dar in loc ca doar sa-si faca birourile si magazinele sa functioneze cu energie ecologica, compania Apple din Cupertino, Statele Unite, a extins acest angajament si la producatorii sai.
Altfel, ar fi doar o promisiune care nu se va putea indeplini. Dar studiul Greenpeace East Asia arata faptul ca eforturile de decarbonizare al celor 11 cei mai mari furnizori catre brandurile de top de electronice de consum ale lumii nu merg atat de bine pe cat ar trebui. Potrivit lui Xueying Wu de la Climate and Energy:
„E incurajator de vazut ca producatorii de electronice recunosc in final nevoia de actiune climatica, dar progresul a fost inegal si prea lent. Din pacate, emisiile de la cei 5 cei mai mari producatori de electronice, inclusiv Samsung Electronics, Foxconn si Intel au crescut in 2022.
Companiile tehnologice sunt foarte vocale cu faptul ca doresc sa devina ecologice, dar atunci cand priviti la imaginea de ansamblu, vedeti ca lanturile lor de aprovizionare sunt extrem de neecologice”.
De exemplu, Foxconn, producatorul de iPhone-uri al companiei Apple din Statele Unite, a reportat cele mai ridicate emisii de carbon dintre toate companiile cu asamblare finala din clasament.
In 2022, emisiile de carbon ale producatorului Foxconn din Taiwan care asambleaza produse Apple in China au depasit emisiile de carbon anuale al Islandei, iar ponderea electricitatii regenerabile a fost de doar 8%, comparativ cu procentul de 24% al rivalului sau de productie, Luxshare Precision.