O anumita tara a devenit prima tara din lume care a aprobat vanzarea de carne cultivata in laborator, pentru a fi consumata de oameni. Aceasta poate fi o alternativa la cea pe baza de plante.
Cand vine vorba despre produsele din carne, exista unii care se simt inconfortabil cu modul in care o procuram, pentru ca este nevoie de sacrificari de fiinte vii pana la urma.
Exista, de asemenea, cei care sustin ca consumul de produse de acest tip a condus la o crestere a amprentei noastre globale de carbon. Acest lucru a determinat companii precum Beyond Meat si Impossible Foods sa gaseasca inlocuitori pe baza de plante.
Cu toate acestea, desi gustul si textura sunt destul de similare, e vorba tot de vegetal, motiv pentru care unele companii apeleaza la carne cultivata in laborator.
De fapt, Singapore a devenit prima tara din lume care a aprobat vanzarea carnii cultivate in laborator. Acest produs din Singapore este produs de un startup american care se numeste Eat Just, iar carnea sa cultivata in laborator poate fi acum vanduta si folosita ca ingredient in produsele alimentare, cum ar fi chicken nuggets.
Spre deosebire de varianta vegetala, produsele din carne de laborator sunt create prin prelevarea de celule stem si plasarea acestora intr-un mediu care le permite sa creasca.
Dezavantajul e ca acest lucru nu e tocmai etic si mai e si chestiunea cu antibioticele care sunt folosite in agricultura industriala, vietatile folosind antibiotice.
Nu e clar daca decizia din Singapore va determina sau nu alte tari sa-i urmeze exemplul, dar pare a fi o alternativa viabila. Ce parere ai despre asta? Crezi ca exista riscuri legate de consumul de carne cultivata in laborator?