Una dintre caracteristicile importante ale smartphone-urilor iPhone Xs, Xs Max si XR ar fi faptul ca suporta functionalitatea dual-SIM, prin utilizarea tehnologiei embedded SIM (eSIM).
Noile iPhone-uri ale Apple vin in sfarsit cu o caracteristica pe care multe telefoane Android au avut-o inainte: capabilitate dual-SIM. Cu toate acestea, aceasta va fi diferita de modul in care este implementata pe majoritatea smartphone-urilor Android.
Cel putin in China, noile iPhone-uri vor suporta o cartela SIM fizica si una eSIM. Ei bine, tehnologia eSIM nu este una chiar noua, iar Apple a folosit-o de ceva vreme in celelalte produse ale sale.
Cu toate acestea, acum ca aceasta caracteristica eSIM este pe iPhone-urile Apple, ABI Research crede ca acest lucru va contribui la stimularea adoptarii si extinderii tehnologiei eSIM.
Potrivit firmei de cercetare, utilizarea acestei tehnologii de catre Apple in iPhone-uri este critica pentru extinderea utilizarii sale in intreaga lume. Firma cred eca piata eSIM ar putea atinge cu usurinta 420 de milioane de unitati pe an pana in 2022, iar adoptarea de catre Apple a acestei tehnologii in iPhone-uri va avea ca rezultat alti producatori care procedeaza la fel.
Desi Apple nu este intotdeauna prima, branding-ul si influenta sa au ajutat la popularizarea caracteristicilor care existau deja, cum ar fi senzorul de amprente care acum exista pe aproape orice telefon.
De asemenea, bretonul pe display este un alt sector in care Apple nu a fost prima, dar acum pare ca iPhone-urile sale sunt asociate mereu cu acesta. Exista beneficii evidente pentru utilizarea tehnologiei eSIM, cum ar fi usurinta de a comuta intre retelele mobile, mai ales atunci cand calatoresti in strainatate.
De asemenea, acest lucru ajuta la cresterea spatiului din interior, ceea ce ar putea duce la integrarea unor noi tehnologii sau a unei baterii mai mari.