Conform unei stiri de The New York Times, niste astronomi din Tara Galilor ar fi descoperit semne de viata in atmosfera unei anumite planete, diferita de planeta Pamant. Acesti astronomi inca nu au colectat mostre din acele forme de viata, dar sustin ca exista probe ca formele de viata exista.
O echipa de astronomi cred ca au descoperit semne de viata in atmosfera planetei Venus, relateaza The New York Times. In doua lucrari publicate ieri, astronomii explica faptul ca au detectat fosfina chimica in atmosfera groasa a Venus.
Ei cred ca fosfina ar fi produsa de microorganisme vii intr-un tip de biosfera nepamanteana. Jane Greaves, astronom la Universitatea Cardiff din Tara Galilor, a detectat prima oara fosfina pe Venus in 2017.
In martie 2019, oamenii de stiinta au confirmat descoperirea folosind un telescop mai performant din Chile. Acestia au descoperit fosfina la niveluri de mii de ori peste ceea ce exista in acest moment in atmosfera Pamantului.
Dar cercetarea lor a fost intrerupta de pandemia de coronavirus si de timpul limitat pe care planeta Venus il petrece deasupra orizontului Pamantului.
Astronomii nu au colectat inca microorganisme/forme de viata de pe planeta Venus si nici macar nu le-au fotografiat. Dar cercetatorii sustin ca lumina descompune constant fosfina, ceea ce inseamna ca fosfina trebuie cumva sa fie reaprovizionata.
Teoretic, microbii de pe Venus s-ar putea ocupa de reaprovizionare, dar unii oamenii de stiinta nu sunt la fel de convinsi ca fosfina e produsa de viata anaeroba.
Nu exista inca o explicatie certa. Dar aceste noi descoperiri ale astronomilor vor duce probabil la alte cercetari in jurul planetei Venus, planeta care a fost adesea trecuta cu vederea pentru ca ar fi inospitaliera si pentru ca nu are cum sa sustina viata.