fbpx
Noile masuri anti-dezinformare ale Twitter

Noile masuri anti-dezinformare ale Twitter

Compania Twitter din Statele Unite trece la noi masuri pentru a limita ceea ce unii considera ca este dezinformare. Aceste masuri ale Twitter sunt in special pentru dezinformarea pentru alegerile prezidentiale din SUA, dar pot fi folosite si pentru coronavirus.

In zilele noatre nu e ceva complex sa redistribui postari. Dar ideea e ca unii considera ca informatiile pe care utilizatorii le redistribuie pot contine informatii (considerate) false, incorecte sau dezinformare si ca acest lucru poate duce la speculatii, zvonuri si altele.

CITESTE SI:  Tesla va suspenda productia acestor masini electrice

Acum ca alegerile prezidentiale din Statele Unite vor avea loc in curand, Twitter spera sa-si aduca contributia in lupta contra dezinformarii de dinainte de alegerile prezidentiale.

Unele dintre lucrurile pe care intentioneaza sa le implementeze pentru a contracara dezinformarea pentru alegerile prezidentiale sunt limitarile si restrictiile asupra redistribuirilor tweet-urilor. Conform Twitter, cand un utilizator incearca sa redistribuie un tweet, acesta este incurajat sa adauge o descriere pentru a oferi context postarii.

CITESTE SI:  Cate sute de milioane de utilizatori folosesc Apple Pay in lume

Compania Twitter mentioneaza: “Desi acest lucru adauga piedici suplimentare pentru cei care doresc doar sa redistribuie ceva, speram ca acest lucru va incuraja pe toata lumea nu numai sa aiba in vedere de ce redistribuie un tweet, dar si sa adauge propriile ganduri si reactii”.

Aceasta e o masura temporara pe care Twitter o va pune in aplicare de la 20 octombrie pana la sfarsitul alegerilor prezidentiale din SUA, dar poate ca va deveni o caracteristica permanenta pentru ceea ce e considerat dezinformare.

CITESTE SI:  Care-s activitatile cele mai populare pe Apple Watch

Platforma WhatsApp a implementat o functie similara care limiteaza numarul de redirectionari ale unui mesaj, pentru a, sustin unii, preveni raspandirea dezinformarii. Pana in prezent, acest lucru a avut rezultate pozitive, asa ca poate Twitter va dori ca acea functie sa devina o functie de baza si permanenta.