Poate ca moneda virtuala este viitorul finantelor, dar aceasta prezinta un set propriu de provocari, fara a mai mentiona ca exista inca riscuri semnificative de securitate care subliniaza cat de riscante pot fi lucrurile.
La inceputul acestei luni, am auzit despre un bug care a „blocat” 280 de milioane de dolari in moneda virtuala. Daca credeti ca asta este ceva rau, asteptati sa auziti de cele 30 de milioane de dolari in moneda virtuala care au fost furate recent.
Tether este un startup de moneda virtuala care se ocupa cu „jetoane” digitale legate de dolar. Scopul sau este de a servi drept proxy pentru dolarul american care poate fi folosit cu usurinta intre schimburile valutare virtuale, cum ar fi Poloniex, Bitfinex si multe altele.
Compania a sustinut ca sistemele sale au fost hack-uite si cineva a reusit sa fure 30,95 de milioane de dolari in moneda virtuala. Tether a dat vina pe o „actiune daunatoare a unui atacator extern” intr-o postare pe site-ul web al companiei care a fost ulterior stearsa.
Tether a promis sa reactioneze rapid pentru a se asigura ca schimburile nu tranzactioneaza sau nu reintroduc fondurile furate inapoi pe piata monedei virtuale in nici un fel.
„Avand in vedere ca Tether este emitentul activelor administrate de USDT (US Dollar Tether), nu vom oferi compensatii pentru niciunul dintre jetoanele furate si suntem in curs de incercare a recuperarii jetoanelor pentru a impiedica intrarea in ecosistemul mai larg”, a afirmat compania intr-o postare de pe site-ul sau.
Compania cu moneda virtuala are de gand sa gestioneze situatia cu furtul de 30 de milioane de dolari prin suspendarea temporara a serviciului web-portofel back-end si prin actualizarea softului pentru a impiedica transferarea jetoanelor furate de la adresa atacatorului.