fbpx
Motorola breveteaza un telefon cu un ecran care se repara singur

Motorola breveteaza un telefon cu un ecran care se repara singur

Scaparea unui telefon pe jos vazandu-l cu ecranul crapat nu este o senzatie tocmai misto, dar se pare ca, daca Motorola continua pe drumul ei, ecranele sparte nu vor mai fi o problema.

Intr-un articol publicat recent de publicatia Slashgear, se pare ca Motorola a inscris un brevet pentru un ecran de smartphone care are abilitatea de a se repara singur.

Potrivit brevetului Motorola, acesta descrie cum telefonul va putea detecta ca exista o crapatura pe ecran si sa-l informeze pe utilizator in legatura cu asta. Utilizatorul va “marca” apoi zona crapata, dupa care telefonul va emite caldura iar ecranul va putea sa se repare singur, sau cel putin sa anuleze ceva din stricaciunile lui.

CITESTE SI:  De ce Amazon are mii de angajati care asculta ce zicem pentru Alexa

Desigur, ramane de vazut cat de mare va fi capabilitatea de reparare a telefonului Motorola brevetat. De asemenea, ne putem imagina ca un ecran spart in totalitate ar putea fi un pic greu de reparat.

Cu toate acestea, pentru zgarieturile minore poate ca acest lucru ar fi la indemana, sau cel putin va repara telefonul brevetat suficient de mult incat acesta sa fie in continuare utilizabil.

CITESTE SI:  De ce Blizzard pare sa ne impiedice sa ne stergem conturile

Din pacate, acesta este un brevet, asa ca nu se stie cand planuieste Motorola sa-l aduca la realitate, asta daca planuieste. Cu toate acestea, Motorola nu este prima companie care efectueaza experimente cu telefoane care se pot repara singure.

Acum cativa ani, LG a lansat smartphone-ul G Flex care avea un strat special pe partea din spate care putea repara zgarieturile minore. De asemenea, am vazut brevete de la companii precum Apple care incearca sa obtina date atunci cand smartphone-urile sunt scapate pe jos, lucru care ar putea ajuta la crearea de telefoane cu anumite zone care sunt intarite. Sa speram ca vom vedea totusi un telefon de la Motorola cu ecran care se repara singur.