Ramura de productie a producatorului de smartphone-uri de lux Vertu din Marea Britanie va fi dizolvata, iar aproape 200 de oameni vor fi concediati dupa ce un plan de salvare a esuat.
Vertu Corporation Limited a produs smartphone-uri pentru oameni super bogati, smartphone-uri imbracate in titan si sticla safir care aveau un pret de pornire de 10.000 de dolari si care ajungeau pana la 280.000 de dolari.
Poate ca ai auzit de Vertu, producatorul din Marea Britanie vinde smartphone-uri de lux cu specificatii decente si cu materiale scumpe. Producatorul invarte multi bani si, desi are o marja de profit sanatoasa in urma acestor produse, tot nu este suficient pentru a-si rezolva problemele cu banii.
Vertu are datorii de 128 de milioane de euro si, avand in vedere ca proprietarul nu-i poate plati pe creditori, compania isi inchide operatiunile de productie din Marea Britanie.
Pentru cei care nu stiu, Vertu a pornit in 1998 cand era parte a Nokia. O companie cu capital privat a achizitionat Vertu de la Nokia in 2012. Godin Holdings din China a preluat-o de la acea companie in 2015.
Stapanirea companiei de smartphone-uri s-a schimbat deja de mai multe ori. Omul de afaceri Murat Hakan Uzan a preluat compania inapoi in luna martie a acestui an.
Acum acesta isi inchide operatiunile de productie ale producatorului din Marea Britanie, concediind aproximativ 200 de oameni.
Smartphone-urile in sine ale producatorului din Marea Britanie nu aveau tehnologia care putea rivaliza cu smartphone-uri de clasa medie chiar mai premium precum cele ale Huawei si Samsung. Cu toate acestea, cei de la Vertu s-au laudat cu materiale premium precum piele de strut si bijuterii.
Chiar daca productia din Marea Britanie este inchisa, Uzan va continua sa fie proprietarul brandului Vertu, licentelor de proiectare si al tehnologiei. Potrivit unei stiri, Uzan planuieste sa „resusciteze” compania la un moment dat in viitor.
Daca esti unul dintre acei oameni care poate plati cel putin 10.000 de dolari pe un smartphone, de azi inainte trebuie sa cauti in alta parte, pentru ca producatorul din Marea Britanie trece printr-o perioada mai nasoala.