Ofera initiala de moneda a Telegram trebuia sa doboare recorduri pentru a dezvolta o platforma care sa aduca la viata internetul descentralizat. In schimb, a devenit o harababura, procesul de strangere de fonduri fiind controlat puternic in dezordine, iar finantatorii si-au vandut jetoanele pentru recompense substantiale.
Telegram, un serviciu de mesagerie securizat, a lucrat la lansarea propriei sale oferte initiale de moneda (ICO). Este un proces prin care companiile pot acumula fonduri prin emiterea de monede virtuale investitorilor.
Aceasta companie a realizat deja o vanzare privata care a adus o suma substantiala de bani. Multi din domeniul monedelor virtuale asteptau vanzarea publica a monedelor virtuale ale Telegram, dar se pare ca Telegram nu va mai proceda astfel.
Prima prevanzare a avut loc in februarie, iar aceasta a adus 850 de milioane de dolari de la 81 de investitori. Compania a colectat apoi o suma similara in cea de-a doua prevanzare din martie, de la 94 de investitori.
Compania a adunat pana acum aproximativ 1,7 miliarde de dolari fara sa vanda publicului nicio criptomoneda. Nu pentru ca s-a intamplat ceva cu oferta initiala de moneda si ca din acest motiv Telegram a ales sa nu mearga inainte cu vanzarea publica.
The Wall Street Journal a auzit dintr-o sursa anonima faptul ca compania Telegram – cu sediul in Rusia – nu va efectua o vanzare publica, deoarece vanzarea privata a generat deja prea multi bani, in jur de 1,7 miliarde de dolari.
O singura sursa i-a spus autorului stirii un alt motiv pentru care Telegram nu a mers inainte cu vanzarea publica: reglementarea mai stricta a ofertelor initiale de moneda care a fost propusa de Securities and Exchange Commission, Commodity Futures Trading Commission si unii parlamentari din Statele Unite.