Desi Google continua sa imbunatateasca securitatea platformei sale Android, aparitia greselilor este inca prea comuna. Una dintre cele mai mari greseli ale oamenilor este aceea ca instaleaza aplicatii din surse neverificate.
Avand in vedere ca nu este deloc dificil sa incarci o aplicatie pe un dispozitiv Android, aceasta este cel mai adesea cauza necazurilor multor utilizatori Android. Intr-o incercare de a-i proteja pe utilizatori de aplicatiile malititioase, Google a construit o functionalitate „mod de panica” in Android 7.1. Utilizatorii nu citesc in general acordul de licenta atunci cand instaleaza un soft.
Cei mai multi dintre ei nici macar nu se uita la tipurile de permisiuni pe care softul le cere pentru Android 7.1 inainte de a decide sa o instaleze pe dispozitivul lor. Se intampla deseori ca utilizatorii sunt lasati intr-o situatie fara iesire atunci cand au instalat din greseala o aplicatie malitioasa.
Acestia ajung atat de departe in procesul de instalare pe smartphone-ul lor incat aplicatia practic blocheaza ecranul si ii impiedica sa anuleze procesul de instalare, indiferent de butonul pe care il apasa.
Google a construit o caracteristica de securitate mod de panica in Android 7.1 care va fi inclusa si in toate versiunile ulterioare ale platformei. Aceasta detecteaza apasarile repetate ale butonului „inapoi” pentru a forta dispozitivul sa ajunga inapoi la ecranul home.
Modul de panica se declanseaza automat atunci cand butonul inapoi este apasat de patru ori la rand in mod rapid. Utilizatorii pot apoi dezinstala aplicatia malitioasa inainte de a produce vreo stricaciune. Modul de panica este o caracteristica ascunsa de securitate care ii va scapa cu siguranta pe multi utilizatori de multe necazuri.