fbpx
Masinile fara sofer primesc propriul oras in Coreea de Sud

Masinile fara sofer primesc propriul oras in Coreea de Sud

Guvernul din Coreea de Sud deschide K-City in luna octombrie a acestui an. Acesta este cel mai mare spatiu din lume pentru testarea masinilor fara sofer. In K-City, Coreea de Sud, dezvoltatorii de masini fara sofer isi pot repeta testele cu diverse scenarii si conditii de drum.

Multe companii din lume se implica in mod serios in dezvoltarea masinilor fara sofer. De asemenea, acestea sunt serioase cand vine vorba despre transformarea felului in care ne miscam dintr-un punct in altul.

CITESTE SI:  De ce LG va lipsi de la evenimentul MWC 2020

Cu toate acestea, nu este chiar usor sa testeze noi tehnologii de masini fara sofer in lumea reala, avand in vedere ca exista reguli stricte care reglementeaza folosirea masinilor autonome pe drumurile publice.

Coreea de Sud a gasit o solutie la aceasta problema prin construirea unui oras pentru masinile fara sofer. Korea Business Times titreaza ca Coreea de Sud are de gand sa deschida un spatiu de circa 356.123 de metri patrati in viitorul apropiat.

CITESTE SI:  De ce Google e anchetata in India

Orasul din Coreea de Sud va avea toate conditiile cu care o masina s-ar intalni in mod normal pe un drum public. Masinile fara sofer vor gasi aproape orice pot gasi in lumea reala, cum ar fi spatii de parcare, autostrazi si benzi doar pentru autobuze.

Acesta va fi cel mai mare spatiu amenajat din lume pentru testarea masinilor autonome. Companiile care sunt interesate pot apela la Coreea de Sud si sa inceapa sa-si testeze tehnologiile fara sa fie nevoie sa se ingrijoreze in legatura cu autorizatiile restrictive care permit folosirea acestor masini pe drumurile publice.

CITESTE SI:  Se decide daca Samsung Galaxy S10 are nevoie de jack audio

Orasul din Coreea de Sud se numeste K-City si au fost investiti peste 17 milioane de dolari pentru crearea locului de joaca pentru masinile fara sofer. Testarea autostrazilor va incepe in luna octombrie a acestui an, in timp ce intregul spatiu va fi deschis la mijlocul anului 2018.