Daca nu se ajunge la o intelegere cu guvernul Statele Unite, interdictia pentru export de 7 ani nu numai ca va scoate din afaceri ZTE, unul dintre cei mai mari producatori de echipamente de telecomunicatii din China, dar ar putea ruina si ambitiile hi-tech ale tarii.
Asa cum poate ati auzit, compania chineza a intampinat unele probleme cu guvernul Statelor Unite, pentru ca a fost acuzata de evitarea sanctiunilor Statelor Unite impuse impotriva Iranului in 2016 si pentru ca a vandut tehnologie din Statele Unite in Iran prin mai multe companii fictive.
Drept urmare, companiei ZTE i s-a interzis sa cumpere produse de la companii din Statele Unite, cum ar fi Qualcomm, ceea ce este fara indoiala o lovitura imensa pentru producatorul chinez de telefoane, deoarece Qualcomm este probabil cel mai mare producator de cipuri pentru smartphone-uri.
Nesurprinzator, producatorul ZTE nu este prea multumit de acest lucru, a calificat interdictia ca fiind „nedreapta” si si-a anuntat planurile de a lupta. Intr-o declaratie oferita de companie, „Inainte de incheierea anchetei relevante, Oficiul pentru Industrie si Securitate al Departamentului de Comert al Statelor Unite insista asupra impunerii celor mai stricte sanctiuni asupra companiei. Este extrem de inechitabil pentru ZTE si nu putem accepta asta!”
ZTE sustine ca a raportat anterior problemele si ca chiar a angajat o firma pentru a efectua o investigatie asupra afirmatiilor conform carora au incalcat sanctiunile impuse Iranului.
ZTE sustine, de asemenea, ca Departamentul de Comert al Statelor Unite a ignorat faptul ca producatorul chinez a cheltuit pana in 50 de milioane de dolari pentru a se conforma legilor guvernului SUA privind controlul exportului.
Aceasta este o lovitura uriasa pentru companie, deoarece stirile recent au indicat ca nu numai ca acest lucru ar putea afecta achizitiile ZTE de la Qualcomm, dar ca ar putea afecta si licenta lor pentru sistemul de operare Android.