Cercetatorii de la o universitate sustin ca au realizat un progres prin dezvoltarea unei frunze artificiale. Aceasta frunza artificiala a cercetatorilor de la Universitatea din Waterloo seamana cu una reala si se poate dovedi extrem de utila pentru criza energetica din lume.
Plantele sunt incredibil de utile, deoarece nu numai ca contribuie la crearea unui efect linistitor si arata placut, ci si pentru ca sunt incredibil de functionale.
Plantele au capacitatea de a lua dioxidul de carbon din aer si de a-l transforma in oxigen de care au nevoie majoritatea fiintelor vii pentru a supravietui.
Cu toate acestea, problema e ca, din cauza dezvoltarii rapide a asezarilor omenesti, oamenii taie plante si arbori mai repede decat ii plantam.
Dar se pare ca cercetatorii ar putea avea o solutie. Datorita muncii cercetatorilor de la Universitatea din Waterloo, s-a reusit crearea unei frunze artificiale care poate imita abilitatile unei frunze reale.
Adica sa ia dioxidul de carbon din aer si sa-l transforme in oxigen, dar si intr-o substanta care ofera energie prin ardere. Vorbind pentru publicatia Independent, cercetatorul principal, Yimim Wu, a fost citat spunand: „Aceasta tehnologie a atins eficienta de 10% a transformarii energiei solare in substanta care arde. Aceasta eficienta e deja mai mare decat fotosinteza naturala (cu eficienta de un procent). Urmatorul pas este colaborarea cu companiile din industrie pentru a extinde tehnologia cu un sistem de inginerie. Frunze artificiale mai eficiente pot fi dezvoltate impreuna cu partenerii din industrie”.
Acestea fiind spuse, la fel ca in cazul majoritatii descoperirilor si inventiilor cercetatorilor, va fi nevoie sa treaca o vreme pana ce frunza artificiala a cercetatorilor de la Universitatea din Waterloo va putea fi folosita in mod practic. Dar pentru moment frunza artificiala arata foarte promitator.