La CES 2018, LG a prezentat o interfata vocala ThinQ care este alimentata de motorul propriu de inteligenta artificiala denumit DeepThinQ. Dupa cum puteti ghici, acest motor de inteligenta artificiala se bazeaza pe deep-learning care este in voga in zilele noastre si abia asteptam sa vedem roadele in 2018.
ThinQ este cel mai usor accesibil prin microfonul de la distanta al televizorului care este cea mai buna modalitate de a interactiona cu vocea cu televizoarele. ThinQ este disponibil si prin alte dispozitive, dar in realitate, microfonul telecomenzii va va „auzi” de multe ori mai bine datorita distantei mai mici dintre dv. si aceasta.
In trecut, am vazut multe esecuri epice cu televizoarele controlate vocal sau console de jocuri (Kinect), mai ales cand televizorul este pornit si suna un pic cam prea tare.
Pe langa televizoare, LG ThinQ va fi de asemenea disponibil in 2018 in produse smart home, cum ar fi aspiratoare robotice, aparate de aer conditionat, purificatoare de aer, lampi inteligente, boxe smart si eventual orice altceva conectat la internet (analiza vocii este efectuata in cloud).
Drept exemplu, LG mentioneaza comenzi precum „cauta coloana sonora a acestui film” sau „opreste televizorul dupa terminarea acestui program”. LG a subliniat ca motorul ThinQ de inteligenta artificiala este suficient de inteligent pentru a intelege contextul in care este data comanda.
Contextul este o parte esentiala pentru ca asistentul virtual vocal sa inteleaga limbajul obisnuit, in care multe lucruri sunt implicate in context. In cele din urma, LG spune ca „in unele tari”, dispozitivele LG vor folosi Google Assistant pentru a controla casele inteligente. Alti asistenti virtuali vocali nu sunt exclusi in 2018.