Distantandu-se de cladiri printate 3D, haine si mancare, o companie din China a ajuns la un moment de cotitura. Compania Sanya Si Hai 3D din China a dezvaluit marti prima masina creata prin printare 3D din China, o masina aurie denumita Shuya.
Masina electrica cu doua locuri care este capabila sa ajunga la o viteza de pana la 40 de kilometri pe ora si care a fost creata prin printare 3D a fost testata pe strazile provinciei Hainan, in sudul Chinei.
Caracteristica cea mai distinctiva a automobilului Shuya din China creat prin printare 3D este exteriorul sau portocaliu aprins, un rezultat al fibrei Tyrant Gold folosita la fabricarea autoturismului. Shuya a fost printata in cinci zile la un cost de 1700 de dolari (11.000 yuani).
Pentru masina a fost nevoie de 500 de kilograme pe material Tyrant Gold la aproximativ 10 yuani pe kilogram si de inca 1000 yuani pentru electricitate si mana de lucru. Masina din China nu este prima de acest fel, pentru ca acea onoare ii apartine companiei americane Local Motors 3D care a dezvaluit Strati in luna septembrie a anului trecut.
Masina printata din 50 de parti a fost expusa la International Manufacturing Technology Show 2014 din Chicago. Compania Sanya Si din China a creat anterior prima barca pe deplin functionala luna in august, o ambarcatiune de doi metri in care pot incapea doi oameni.
Inginerii chinezi au dezvaluit prima masina construita prin printare 3D din China. A fost creata in 5 zile in provincia Hainan folosind materiale ieftine si are o lungime de 3,6 metri si o latime de 1,6 metri. Masina poate atinge o viteza maxima de 40km/h si este alimentat de baterii reincarcabile.
Este printata 3D dintr-un material mult mai usor decat metalul, dar este foarte rezistent. Materialul este de pana la 8 ori mai putin dens decat metalul. Designerul sef Chen Mingqiao sustine ca greutatea redusa va ajuta la economisirea energiei in viitor.