O noua stire releva faptul ca, dupa o anumita decizie de-a sa, compania Facebook din Statele Unite a fost acuzata ca submineaza democratia si ca cultiva autoritarismul intr-o anumita tara. Cum s-a mentionat, acest lucru se datoreaza unei decizii de la Facebook, decizie pe care compania se gandeste acum sa o anuleze.
Dupa ce a fost fortata de guvernul din Thailanda sa blocheze accesul la un grup critic fata de regele din Thailanda, compania din Statele Unite a declarat ca va contesta in mod legal solicitarea, informeaza Reuters.
Acest lucru a scos din nou la lumina politicile companiei Facebook din jurul guvernelor autoritare. Pe fondul protestelor aflate in desfasurare in tara, Facebook a blocat un grup cu peste un milion de membri care se numeste Royalist Marketplace, dupa cereri din partea Ministerului Economiei si Societatii Digitale din Thailanda.
Drept raspuns, fondatorul grupului, Pavin Chachavalpongpun, a acuzat reteaua sociala ca a cedat presiunii din partea guvernului cu conducere militara. „Grupul nostru se implica in procesul de democratizare, este un spatiu pentru libertarea de exprimare”, a declarat acesta pentru Reuters.
„Prin blocarea grupului, compania Facebook coopereaza cu regimul autoritar pentru a impiedica democratia si a cultiva autoritarismul in Thailanda”, a adaugat acesta.
Facebook a declarat ca are de gand sa conteste solicitarea guvernului din Thailanda. „Dupa o analiza amanuntita, compania a stabilit ca suntem obligati sa restrictionam accesul la continutul pe care guvernul il considera ilegal”, a declarat compania Facebook pentru TechCrunch.
„Solicitarile de acest gen sunt severe, contravin legislatiei internationale privind drepturile omului si au un efect negativ asupra capacitatii oamenilor de a se exprima liber”. In ultimele saptamani, mii de oameni au protestat in strada criticand guvernul militar, autoritarismul si familia regala din Thailanda.