Mai devreme in acest an, orasul San Francisco din Statele Unite a anuntat ca va interzice utilizarea tehnologiei de recunoastere faciala in spatiile publice.
A fost practic o interdictie generala in San Francisco, dar problema cu aceasta interdictie a fost ca afecta si modul in care publicul isi folosea in public smartphone-urile dotate cu aceasta tehnologie.
Mai ales iPhone-urile care vin cu sisteme de recunoastere faciala ca forma de securitate. Poate ca initiatorii interdictiei din San Francisco nu au luat in considerare acest lucru sau poate ca neplacerile de a fi nevoiti utilizatorii sa introduca constant o parola s-au dovedit a fi mai serioase decat s-a crezut initial.
O stire de WIRED a dezvaluit ca orasul San Francisco a realizat unele modificari la interdictia asupra recunoasterii faciale. Acest amendament (modificare a actului normativ) va permite utilizarea iPhone-urilor cu tehnologie Face ID si va permite, de asemenea, agentiilor municipale sa obtina produse care includ sisteme de recunoastere faciala, atata timp cat agentiile nu au alternative viabile.
Angajatilor orasului San Francisco nu li se va permite sa foloseasca aceasta tehnologie si vor trebui in schimb sa foloseasca coduri si parole.
Acestea fiind spuse, stirea tine sa sublinieze cat de multa tehnologie de recunoastere faciala si-a gasit loc in vietile noastre si ca o interdictie totala si generala in San Francisco ar fi imposibila si nu neaparat practica.
La urma urmei, desi exista nereguli de confidentialitate cu privire la aceasta tehnologie, exista si dovezi care indica faptul ca recunoasterea faciala e excelenta pentru securitate.
De exemplu, un test recent a relevat faptul ca tehnologia Face ID a Apple functioneaza uimitor de bine si ca nu poate fi inselata de masti, spre deosebire de alte sisteme similare care sunt folosite in aeroporturi.