fbpx
Huawei lanseaza placa de computer HiKey 960 pentru Android

Huawei lanseaza placa de computer HiKey 960 pentru Android

Organizatia 96Boards a anuntat oficial lansarea si vanzarea placii Huawei HiKey 960. Huawei HiKey 960 este propulsata de un procesor Kirin 960 octo-core.

Placile Raspberry Pi sunt grozave daca iti place sa te joci cu tehnologia. Posibilitatile sunt nelimitate cu placa, dar este evident limitata de specificatiile sale.

Daca esti in cautarea unei placi mai puternice, atunci nu mai trebuie sa cauti, pentru ca Huawei a lansat noua placa de computer HiKey 960. Compania a colaborat cu Google la aceasta placa.

CITESTE SI:  Utilizatorii de iPhone-uri cheltuiesc mai multi bani la hotel decat utilizatorii Android

Huawei a facut echipa cu companii precum Google, ARM, Archermind si LeMaker pentru a dezvolta HiKey 960. Placa a fost dezvoltata pentru a fi o solutie pentru Android, sau pentru a fi folosita ca si unealta pentru a dezvolta software si drivere pentru sistemul de operare.

Aceasta placa poate fi folosita la o mare varietate de aplicatii, cum ar fi dronele, robotii si dispozitivele smart conectate. Cu toate acestea, aceasta functioneaza in principal ca si PC Android sau ca si unealta pe care dezvoltatorii o folosesc pentru a scrie cod si pentru a testa aplicatii.

CITESTE SI:  Despre consola de jocuri a Qualcomm similara Nintendo Switch

Placa integreaza un procesor Kirin 960 cu 3GB de RAM LPDDR4 si un spatiu de stocare de 32GB. Procesorul grafic Mali-GF1 suporta grafica 4K, dar placa are numai un slot HDMI 1.2a care este bun pentru iesire video Full HD.

CITESTE SI:  Masinile carui producator vor primi cipul Exynos Auto V9 de la Samsung

Printre specificatiile suplimentare ale placii Huawei HiKey 960 se numara Bluetooth 4.1 Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac, un slot PCIe m.2. Huawei va incepe sa vanda placa de computer HiKey 960 de 239 de dolari in Statele Unite, Europa si Japonia luna viitoare. La un moment dat in viitor va fi adaugat suport pentru mai multe versiuni de Linux.