„Terminator 2: Judgement Day” este unul dintre cele mai bune filme clasice produse vreodata la Hollywood. Deci, care este rostul de a-l transforma in 3D pentru a-l aduce in salile de cinema? Nu prea are rost, se pare.
In schimbul unei usoare profunzimi artificiale, primesti un negru mai intunecat si uneori un film mai neclar decat este in mod normal. Dar nu este ceva nou. Unii au avut o experienta similara acum cativa ani cu relansarea Jurassic Park – un alt film clasic de la Hollywood care a fost adus inapoi in salile de cinema doar pentru a putea fi vazut in 3D.
In timp ce unii stateau in cinematograful Alamo Drafthouse din Statele Unite, gol in mare parte in aceasta saptamana, acestia nu puteau sa nu se intrebe: cand isi va da seama Hollywood-ul ca aceste relansari in trei dimensiuni sunt o mare pierdere de vreme? Nu suntem impotriva filmelor clasice de la Hollywood la cinematograf, mai ales daca au fost curatate prin restaurare digitala.
Este o modalitate foarte buna de a permite publicului sa experimenteze filmele clasice de la Hollywood pe un ecran mare – modul in care au fost concepute pentru a fi vazute. Dar 3D-ul adauga de obicei putine imbunatatiri la aceste filme clasice.
Avand in vedere ca acestea nu au fost capturate in 3D, adancimea suplimentara este de obicei subtila. Si in cazurile in care este mai pronuntata, aceasta tinde sa se simta fortata.
Aceste filme clasice relansate de la Hollywood sunt de obicei pline cu avertismentele obisnuite pentru prezentarea in trei dimensiuni. Nu credem ca 3D-ul este total inutil in cinematografe. Filme precum Avatar, Hugo si Gravity au folosit tehnologia pentru a oferi experiente cu adevarat unice si captivante care nu ar fi fost posibile cu 2D.
Dar majoritatea peliculelor nu merita efortul de a-ti pune o pereche de ochelari 3D. De asemenea, acestea sacrifica foarte mult din calitate. Nuantele 3D blocheaza lumina, la fel ca ochelarii de soare, ceea ce duce la o imagine mai putin vibranta.
De asemenea, multe cinematografe nu-si ruleaza proiectoarele la luminozitatea corespunzatoare, ceea ce inseamna ca filmul de la Hollywood va fi chiar mai intunecat. Per ansamblu, cu 3D, ajungeti sa platiti mai mult pentru ceva care arata semnificativ mai putin bine decat o pelicula 2D standard.