Serviciul de mesagerie mobila WhatsApp ii ajuta pe studenti sa comunice mai bine si sa se exprime mai deschis cu colegii decat in clasele lor, potrivit unui studiu.
Grupurile de pe acest serviciu ofera mai multa libertate de expresie, potrivit unui studiu. Grupurile pot transforma clasa intr-un singur grup omogen. Un participant a spus ca nu se simte judecat pe WhatsApp.
Exista o gramada de modalitati pentru studenti de a forma grupuri de discutie prin mijloace digitale. Acestea se pot forma pe forumuri, aplicatii precum Skype si chiar si pe WhatsApp.
De fapt, se pare ca WhatsApp ar putea fi cea mai bun mijloc tehnic, pentru ca intr-un studiu recent s-a descoperit ca studentii care participa la chaturile din grupurile de pe acest serviciu de mesagerie se pot exprima mai bine.
Se pare ca acest lucru se datoreaza libertatii pe care acestia o au cand vine vorba despre a se exprima. Mai mult, asta se datoreaza si faptului ca acest lucru le permite sa dezvolte relatii mai apropiate si mai deschise cu colegii lor.
Studiul a implicat doua seturi de tineri si s-a descoperit ca tinerii simteau ca WhatsApp i-a ajutat sa darame repartitia ierarhica creata in scoala.
„Grupurile de chat se bazeaza pe increderea dintre membrii acelor grupuri, iar acest lucru imbunatateste posibilitatea de a tine legatura. Discutiile de pe WhatsApp permit dezvoltarea unui mediu social care este primitor si uman”.
Nu suntem siguri daca acest lucru se aplica numai pentru WhatsApp sau daca si alte aplicatii de messenger/chat sunt la fel de viabile pentru studenti, dar este interesant de vazut cum tehnologia din ziua de azi ii ajuta pe oameni sa comunice unii cu altii intr-un mod mai eficient decat puteau inainte.