De foarte mult timp, Google a adoptat o atitudine de a lasa lucrurile sa-si urmeze cursul normal, fara sa intervina, cand vine vorba despre ordinea web-ului si a rezultatelor sale de cautare, dar avand in vedere ca Google a inceput sa creasca si sa devina motorul de cautare implicit pentru multi oameni, guvernele si diverse agentii au inceput sa preseze compania pentru a incepe sa fie mai responsabila in legatura cu rezultatele de cautare care apar online.
Acest lucru a facut ca Google sa creeze categorii de continuturi pe care motorul de cautare nu le va afisa in rezultatele de cautare, de exemplu imaginile nud incarcate pe internet din razbunare, continutul care incalca drepturile de autor si asa mai departe.
Acum, intr-o noua stire de Bloomberg, compania a adaugat discret o noua categorie, iar aceasta consta in dosarele medicale. Aceasta schimbare poate fi gasita pe pagina de politici a Google in care a aparut un nou rand care este in felul urmator, „dosarele medicale personale si confidentiale ale persoanelor fizice”.
Un purtator de cuvant al companiei gigant a declarat ca dosarele medicale sunt retrase numai atunci cand motorul de cautare primeste cerinte specifice de la persoane – care presupunem ca sunt la fel ca cerintele DMCA (Digital Millennium Copyright Act).
Desi suntem siguri ca cele mai multe clinici si spitale nu vor publica dosarele medicale ale pacientilor pentru public, Bloomberg precizeaza ca, in 2016, un laborator de patologie din India a incarcat accidental dosarele medicale ale pacientilor online, dosare pe care Google le-a indexat apoi in mod automat in rezultatele sale.
Asadar, prin aceasta noua politica, Google poate cel putin sa-i asigure pe utilizatori ca, daca dosarele lor medicale ajung cumva sa fie publicate online, acestia pot sa le scoata din rezultatele de cautare ale Google.