fbpx
Google este aparent interesata de co-dezvoltarea propriului cip

Google este aparent interesata de co-dezvoltarea propriului cip

Google a discutat recent cu cativa producatori de cipuri in legatura cu dezvoltarea de cipuri bazate de design-urile preferate ale Google, ca parte a unui efort al companiei de a aduce mai multa uniformitate universului fragmentat al smartphone-urilor Android.

In ceea ce priveste procesoarele , daca te uiti spre peisajul Android in acest moment ai un numar de producatori.

Avem producatorul Qualcomm, avem MediaTek, Rockcip, avem cipul Kirin al Huawei si procesorul Exynos al Samsung.

Practic, exista multi producatori dintre care poti alege, dar se pare ca si Google ar putea fi interesata in crearea propriului cip.

CITESTE SI:  VIDEO: Copiii aleg intre iPhone 6 si Samsung Galaxy S6

Potrivit The Information, s-a indicat faptul ca Google a stat la discutii cu mai multi producatori si ca au vorbit despre posibilitatea co-dezvoltarii propriilor lor procesoare.

Se pare ca acestia au prezentat cateva design-uri de care sunt interesati, dar in aceasta etapa se pare ca acestia se afla doar in discutii, neavand inca niciun plan concret de productie.

CITESTE SI:  Prin ce metoda surprinzatoare si-a prins un barbat sotia inselandu-l

Avand in vedere ca acesta este doar un zvon, cel mai bine ar fi sa-l tratati cu o doza de scepticism deocamdata, dar, in acelasi timp, faptul ca compania incearca sa-si creeze propriul cip nu este o idee chiar atat de exagerata.

La urma urmei, Apple a avut un succes fenomenal utilizand propriile procesoarele (care, fie vorba intre noi, nici nu au fost produse de companie; numai daca pui impreuna cuvintele “Apple” si “producator” totul suna ca naiba).

CITESTE SI:  Despre posibilul serviciu de gaming in cloud al Apple

Sa nu mai mentionam ca Google are dispozitivele Nexus care deja ii permit sa controleze software-ul si o parte din hardware.

Prin crearea propriului cip, i s-ar permite companiei Google sa uneasca hardware-ul si platforma Android chiar mai mult.

Nu suntem siguri cine va construi aceste procesoare, dar fara indoiala asta ar fi o directie interesanta de urmat pentru companie. Ce crezi despre asta? Cum iti suna ideea unui cip produs de Google?