fbpx
Facebook va retrograda aceste postari

Facebook va retrograda aceste postari

Reteaua sociala Facebook din SUA va retrograda anumite postari pentru a le reduce vizibilitatea, conform unor noi stiri despre masurile anuntate de compania din Statele Unite recent.

Reteaua sociala Facebook din Statele Unite a fost criticata pentru faptul ca a permis oamenilor sa posteze postari cu dezinformare si pentru faptul ca nu a incercat sa reduca dezinformarea.

Acum se pare ca, in incercarea de a contracara cei care incalca regulile pe platforma sa, reteaua sociala din Statele Unite a anuntat anumite lucruri.

CITESTE SI:  Chevrolet le permite soferilor sa plateasca combustibilul stand in masini

Reteaua sociala Facebook din Statele Unite va retrograda postarile postate de acesti oameni, pentru a fi mai putin vizibile atunci sunt postate in grupuri.

Cu toate acestea, interesant e ca acest lucru se va aplica oricarui grup in care e implicata o persoana. Asta inseamna ca, daca utilizatorul incalca o regula a platformei Facebook intr-o anumita parte a platformei, sanctiunea se va aplica tuturor activitatilor sale.

CITESTE SI:  Ce se va intampla cu casca VR Cardboard a Google

Potrivit platformei de social media din Statele Unite: “Aceasta masura va reduce capacitatea membrilor (care ne incalca regulile) de a raspandi dezinformare pentru altii in comunitatile lor si se bazeaza pe restrictiile existente plasate asupra membrilor care incalca standardele comunitare”.

Exista niveluri diferite de sanctionare, in functie de numarul de reguli incalcate. De exemplu, o postare eliminata pentru incalcarea regulilor retelei sociale Facebook in ultimele 90 de zile constituie un nivel, iar mai multe postari eliminate vor duce la sanctiuni mai severe.

CITESTE SI:  Veniturile record ale Facebook, in ciuda functiilor de confidentialitate iOS

Nu suntem siguri daca aceste masuri de retrogradare a postarilor sunt in totalitate benefice sau semnificative, dar unii considera ca reteaua sociala Facebook din Statele Unite macar lucreaza pentru a impune respectarea regulilor.