fbpx
Dubai isi doreste politisti roboti in proportie de 25% pana in 2030

Dubai isi doreste politisti roboti in proportie de 25% pana in 2030

Daca ai fost vreodata tras pe dreapta de politisti pentru faptul ca ai recurs la ceva ce nu trebuia, cum ar fi faptul ca ai vorbit la telefon sau ai depasit limita de viteza, exista momente in care ii poti convinge pe politisti de anumite lucruri.

Asta pentru ca si politistii sunt oameni, ceea ce inseamna ca acestia pot raspunde la emotii si chestiuni logice. Din pacate, nu se poate spune acelasi lucru despre roboti, dar, in acelasi timp, presupunem ca acest lucru ii face mai eficienti.

CITESTE SI:  Ce sistem monitorizeaza coronavirusul, dar mentine confidentialitatea oamenilor

Acest lucru este ceva ce Politia din Dubai isi doreste pentru 2030. Politia din Dubai spera sa aiba o politie robotica in proportie de 25% pana atunci. Se asteapta ca Politia din Dubai va introduce mai multi roboti pe data de 24 mai, acesti roboti fiind proiectati de compania spaniola PAL Robotics.

Denumit robotul REEM, acest robot are intre 1,5 si 1,6 metri inaltime si poti vedea in imaginea de mai sus cum arata. Desi robotul nu va putea sa rezolve cazuri de faradelegi, se pare ca acesta va functiona mai mult ca un hub pentru utilizatorii din Dubai pentru a raporta infractiuni, asta cel putin bazandu-ne pe un prototip de anul trecut in care o interfata touchscreen le permite utilizatorilor sa raporteze infractiuni, sa faca rapoarte, sa plateasca amenzi pentru incalcarile regulilor de circulatie si asa mai departe.

CITESTE SI:  Care cetateni vor primi asistenta consulara la orice McDonald's din Austria

Cu toate acestea, exista planuri de a transforma in cele din urma acesti roboti in politisti echipati complet care sa fie folositi in Dubai. Cum am spus, robotii sunt mai eficienti, avand in vedere ca acestia nu au nevoie de odihna, pauza sau somn si pot lucru toata ziua non-stop.

CITESTE SI:  Mozilla anunta o initiativa pentru a combate stirile false

Cu toate acestea, unii ar putea spune ca exista anumite calitati ale oamenilor pe care robotii nu le vor putea avea niciodata, calitati care ii ajuta pe politisti sa fie politisti, dar presupunem ca va trebui sa asteptam si sa vedem cum vor decurge lucrurile cu acesti roboti politisti din Dubai.