Japonia are o cultura care incurajeaza orele suplimentare de lucru, iar aceasta este o problema serioasa. Nu numai ca se reduce viata familiala si sociala, pentru ca orele suplimentare duc si la decese care pot fi evitate in totalitate.
Si lucrul peste program, adica orele suplimentare, este uneori necesar pentru a termina treaba si pentru a respecta termenele limita. In Japonia, orele suplimentare de lucru sunt o parte a culturii de lucru.
In mod surprinzator, acest lucru are consecinte negative, dar vestea buna este ca guvernul din Japonia doreste sa reduca orele suplimentare. De fapt, compania Taisei din Japonia (compania din spatele stadionului principal pentru olimpiada din Tokio din 2020) a creat o drona proiectata sa reduca orele suplimentare.
Desi drona este folosita pentru supraveghere si securitate, aceasta a fost de asemenea folosita pentru a ajuta la incurajarea lucratorilor care lucreaza ore suplimentare sa mearga acasa.
Cum este posibil? Practic, drona va zbura in jurul biroului si va porni melodia „Auld Lang Syne” care este de obicei folosita in Japonia pentru a indica ora inchiderii.
Probabil, ideea este ca, atunci cand lucratorii aud muzica dronei, isi vor da seama ca poate au lucrat prea mult si ca este timpul sa se opreasca. De asemenea, zgomotul dronei ii va determina pe lucratori sa se concentreze mai greu asupra muncii, fortand astfel muncitorii sa se intoarca acasa.
Taisei intentioneaza sa puna la dispozitia companiilor din Japonia drona si serviciul sau incepand cu luna aprilie a anului viitor, iar pretul va fi de aproximativ 443 de dolari pe luna.
Ramane de vazut daca aceasta drona se va dovedi o masura eficienta pentru a-i determina pe lucratori sa se intoarca acasa, dar macar ii puteti aplauda pe cei din Japonia pentru creativitatea lor.