Cercetatorii de la o anumita universitate au lucrat pentru a dezvolta acumulatori de dimensiunea unui graunte de sare. Acestia ar putea alimenta dispozitive cu un consum redus de energie, dar probabil chiar si computere.
O multime de dispozitive electronice devin din ce in ce mai mici si mai subtiri in ziua de azi. Din acest motiv, e necesar sa apara noi modalitati de a le mentine alimentate.
Datorita muncii cercetatorilor de la Universitatea de Tehnologie Chemnitz, s-a descoperit un mod, iar asta prin dezvoltarea unor microacumulatori de dimensiunea unui graunte de sare.
Datorita dimensiunii, aceste microacumulatoare ar putea propulsa sisteme de senzori biocompatibili plasati in corpul uman. Aceste tipuri de acumulatori nu sunt ceva chiar nou.
Au existat si alte evolutii similare in trecut. Dar spre deosebire de unii dintre predecesori, acest nou acumulator e de fapt suficient de puternic pentru a alimenta dispozitive de marimea computerelor.
Conform cercetatorilor, designul microacumulatorului e de inspiratie elvetiana, iar straturile bateriei pot fi rulate pentru a nu ocupa mult spatiu, spre deosebire de acumulatoarele traditionale din smartphone-uri si laptopuri care sunt lungi si plate.
De asemenea, in cazul acumulatorilor traditionali, cu cat creste capacitatea lor, cu atat creste si dimensiunea acestora. Inainte de a fi prea entuziasmati cu privire la aceste microacumulatoare, retineti faptul ca inca nu a aparut nicio intrebuintare concreta pentru acestea, asa ca ar putea trece ceva vreme pana cand vor aparea produse electronice alimentate cu asa ceva.
Ce crezi despre aceste acumulatoare de dimensiunea unui graunte de sare? Ce fel de dispozitive electronice crezi ca ar putea fi alimentate cu acestea?