Potrivit cifrelor, adoptarea sistemului de operare iOS 11 al Apple se afla in prezent la un procent de 59% care este mult mai mare atunci cand o comparati cu cea a celei mai recente versiuni Android.
Cu toate acestea, fata de versiunile anterioare ale iOS, adoptarea iOS 11 este inca mai scazuta, iar unii spun ca asta se intampla din cauza faptului ca, in ultimii ani, Apple a lasat din greseala niste bug-uri iOS destul de grave, descurajand astfel utilizatorii sa-si actualizeze dispozitivele Apple la cel mai nou sistem de operare, din cauza bug-urilor Apple.
Cu toate acestea, directorul de marketing al companiei Apple, Phil Schiller, a atribuit recentele bug-uri iOS unei saptamani nefaste, potrivit unui interviu acordat publicatiei The Telegraph in care acesta a fost citat: „Am avut o saptamana nefasta. S-au intamplat cateva lucruri, asta-i tot. Echipa va verifica sistemele, va urmari cu atentie procesul si va da tot ce poate pentru a impiedica ca acest lucru sa se intample din nou”.
Pentru cei care se intreaba, cand iOS 11 al Apple a fost lansat, s-a descoperit rapid ca cea mai recenta versiune a sistemului de operare a venit cu niste bug-uri iOS care nu ar fi trebuit sa existe, cum ar fi bug-uri software autocorrect care au aparut nu doar o data, ci de doua ori.
A aparut si o problema cu aplicatia Calculator a Apple, o vulnerabilitate HomeKit recent descoperita si a aparut de asemenea un bug software in macOS care le-a permis utilizatorilor sa se logheze la un calculator Mac fara a fi nevoie de o parola.
Din fericire, trebuie sa apreciem compania Apple pentru ca multe dintre aceste bug-uri software au fost reparate rapid dupa descoperirea lor, dar, asa cum am spus, unele dintre ele nu ar fi trebuit sa existe – in primul rand – cum ar fi bug-ul software autocorrect si cel de Calculator, functii care au existat pe iOS inca de la inceputurile sale.