WhatsApp (companie sub umbrela Facebook) a amenintat ca va lua masuri de natura legala impotriva unor companii, desi nu a spus exact ce fel de masuri legale vor fi luate.
Compania detinuta de Facebook are cel mai popular serviciu de mesagerie cross-platform din lume. Operarea la aceasta scara prezinta o serie de provocari.
Aceasta a fost nevoita sa ia mai multe masuri pentru a se asigura ca platforma sa nu este abuzata si nu este utilizata pentru raspandirea dezinformarii.
WhatsApp ameninta acum cu actiuni in justitie impotriva celor care doar sustin ca pot abuza de serviciul sau de mesagerie, avand in vedere ca au aparut multe companii care sustin ca sunt capabile de asa ceva.
Serviciul de mesagerie WhatsApp a interzis utilizatorilor sa ruleze versiuni modificate ale aplicatiei sale si a interzis milioane de conturi pe luna pentru a combate spamul.
Compania care apartine de Facebook chiar a impus o limita de distribuire a textelor pentru a impiedica raspandirea rapida a zvonurilor pe platforma.
Cu toate acestea, stirile sustin ca, la alegerile generale din India, clone modificate de WhatsApp si instrumentele software au fost inca folosite pentru a ocoli restrictiile antispam ale serviciului de mesagerie.
Unii si-au oferit serviciile de a trimite in masa mesaje WhatsApp in tari precum India, Nigeria si Indonezia. Unele firme din India chiar le-au permis oamenilor sa trimita mesaje in masa prin serviciul de mesagerie WhatsApp de la numere anonime prin intermediul unui site web.
WhatsApp a avertizat din nou ca va lua masuri legale impotriva acestor companii, chiar si impotriva celor care doar sustin ca pot ocoli restrictiile antispam ale serviciului de mesagerire. Cu toate acestea, compania aflata sub umbrela Facebook nu a spus clar exact ce fel de masuri legale va lua.