Prima data, Apple a dat in judecata Samsung pentru incalcarea unor brevete in 2011. Dispozitivele care au incalcat brevetele nu mai sunt de vanzare, dar totusi cazul a fost tarat de atunci pana acum, iar ambele companii au intentat procese si contraprocese.
Cazul a fost decis in favoarea companiei Apple in 2012 si s-a decis sa primeasca 1,05 miliarde de dolari. Samsung a contestat suma, iar acum lupta este pentru suma de dolari datorata companiei Apple din Cupertino.
Rejudecarea acestei incalcari de brevete a inceput, iar Apple a cerut 1 miliard de dolari de la rivalul sau. Samsung nu contesta afirmatia ca a incalcat brevetele companiei din Cupertino, dar in loc sa vrea sa plateasca daune de 1 miliard de dolari, Samsung cere o pedeapsa mult mai mica de 28 de milioane de dolari.
Avocatul Apple, Bill Lee, a declarat ca Samsung a obtinut un profit de aproximativ 1 miliard de dolari prin incalcarea brevetelor de design ale companiei din Cupertino, dar Samsung este de parere ca ar trebui sa plateasca numai suma pe care a castigat-o incalcand acele brevete, nu profiturile totale de pe urma dispozitivelor prin care aceste brevete au fost incalcate.
Acea cifra, potrivit companiei sud-coreene, se ridica la 28 de milioane de dolari. Avocatul companiei Samsung, John Quinn, a declarat in instanta ca Apple doreste profiturile de pe urma intregului telefon si ca brevetele companiei sunt restranse, reamintind ca plata daunelor ar trebui sa se limiteze la componentele de smartphone despre care s-a descoperit ca au incalcat brevetele Apple.
Acest caz va continua sa dureze cateva luni, iar industria tehnologica va urmari cu atentie pentru a vedea ce decide instanta in acest caz care probabil va stabili un precedent important pentru o industrie in care incalcarile de brevete sunt comune.