Fotograful Jonathon Keats a instalat patru camere in jurul lacului Tahoe si le-a setat un timp de expunere de 1000 de ani. Asta inseamna 31.539.000.000 de secunde.
De asemenea, fotograful a rezervat spatiu pentru o expozitie in care vor fi expuse fotografiile rezultate in 3018. Proiectul are ca scop „documentarea efectelor pe termen lung ale schimbarilor climatice asupra lacului Tahoe”, a afirmat fotograful Jonathon Keats pentru publicatia PetaPixel.
Capsulele timpului reprezinta o modalitate amuzanta de a ingropa lucruri din prezent pentru a fi descoperite in viitor si a aduce aminte de trecut.
Intr-un fel, asta e exact ceea ce are de gand fotograful Jonathon Keats. Acesta a instalat patru camere in jurul lacului Tahoe cu o viteza de declansare (timp de expunere) de 1000 de ani, iar fotograful spera ca va fi prezentat intr-o expozitie din 3018.
Este un proiect foarte, foarte ambitios, deoarece nimeni nu stie ce se va intampla cu noi in urmatorii 100 de ani, sa nu mai vorbim despre urmatorii 1000 de ani.
S-ar putea ca omenirea va fi stearsa de pe fata Pamantului pana atunci. Dar presupunand ca vom fi toti in regula, fotograful Jonathon Keats are un contract cu Colegiul Sierra Nevada pentru a organiza expozitia pentru cele patru fotografii capturate de camerele sale.
Ideea din spatele acestui proiect ambitios este documentarea trecerii timpului. Expunerea de 1000 de ani a acelor camere va surprinde diversele schimbari aduse peisajului in ceea ce priveste schimbarile climatice si dezvoltarea urbana.
Camerele folosite sunt modelul Millennium Camera. Aceasta este o camera foarte simpla si rezistenta creata din cupru si vine cu un orificiu foarte mic care va fi folosit pentru a permite luminii sa treaca. Cum am spus, nu avem nicio idee cum va arata lumea peste 100 de ani, asa ca nu ne putem imagina cum va fi peste 1000 de ani.