fbpx
De ce Sphero nu mai produce roboti licentiati de Disney

De ce Sphero nu mai produce roboti licentiati de Disney

Compania Sphero a dat de inteles ca nu va mai produce roboti licentiati in parteneriat cu Disney. De asemenea, CEO-ul companiei, Paul Berberian, a confirmat pentru The Verge ca compania isi goleste stocul de roboti ramas si ca nu va mai produce altii in colaborare cu Disney. Asta inseamna ca compania nu va mai produce BB-8s, R2-D2s, sau masini Lightning McQueen.

Sphero a realizat mai multi roboti bazati pe personajele Disney, avand un acord de licentiere cu conglomeratul media. Cu toate acestea, Sphero a decis sa renunte la parteneriatele sale de licentiere.

CITESTE SI:  Compania care a depasit Samsung la vanzarile de smartphone-uri

Sphero a confirmat ca nu va mai realiza roboti licentiati de Disney. Printre cei pe care i-a realizat se numara R2-D2, BB-8, BB-9E si Lightning McQueen din “Cars”.

The Verge informeaza ca compania ii va vinde pe cei ramasi pe stoc si ca nu va mai produce altii dupa ce stocul se epuizeaza. Chiar si pe site-ul Sphero se spune ca acesti roboti sunt produse care nu mai sunt in productie.

CITESTE SI:  Aceasta companie va produce in masa smartphone-uri cu camera sub ecran anul viitor

Compania considera ca parteneriatele de licentiere cu Disney nu merita suficient pentru a aloca resurse pentru productie. Paul Berberian, CEO-ul companiei, a declarat ca, desi robotii licentiati de Disney s-au vandut bine atunci cand s-au lansat filmele care ii infatiseaza, vanzarile au inceput sa scada odata ce valva pentru acele filme a inceput sa se reduca.

“Cand lansezi o jucarie, primul an e cel mai profitabil. In al doilea an succesul scade, iar in al treilea an scade si mai mult”, a adaugat acesta.

CITESTE SI:  Cum sunt tabletele Lenovo Smart Tab 10 si M8 si ce preturi au

Avand in vedere ca jucariile educationale au castigat din ce in ce mai multa popularitate in ultimii ani, Sphero a decis ca va aloca timp si resurse pentru a dezvolta mai multe jucarii educative. Sphero va sprijini aplicatiile pentru robotii sai Star Wars licentiati de Disney timp de cel putin doi ani.