fbpx
De ce Kazahstan se confrunta cu un deficit de energie electrica

De ce Kazahstan se confrunta cu un deficit de energie electrica

Potrivit unei stiri de The Financial Times, Kazahstan se confrunta cu un deficit de energie electrica si chiar au existat intreruperi ale furnizarii de electricitate in anumite regiuni din acea tara incepand cu luna octombrie. S-a dezvaluit motivul pentru aceste lucruri.

Pentru a obtine monede virtuale, le poti cumpara pe o bursa, poti vinde un produs si sa fii platit in monede virtuale, sau le poti mineri. Cu toate acestea, problema cu mineritul e reprezentat de consumul de energie.

CITESTE SI:  NVIDIA ii incurajeaza pe comercianti sa nu vanda placi grafice minerilor, ci gamerilor

Asta inseamna ca mineritul s-ar putea sa nu fie neaparat cel mai eficient mod de a obtine monede virtuale, din punct de vedere al costurilor. De fapt, pentru a se evidentia consumul de electricitate de pe urma mineritului, a aparut o stire din Kazahstan.

Se pare ca Kazahstan se confrunta cu un deficit de energie electrica, potrivit The Financial Times, iar asta din cauza mineritului crypto. Conform The Financial Times, operatorul local de energie electrica KEGOC a declarat ca va rationaliza electricitatea pentru cei 50 de mineri inregistrati din tara, dupa ce acestia au condus la inchiderea de urgenta a 3 centrale electrice in luna octombrie.

CITESTE SI:  Ce companie doreste sa platiti locul de parcare cu electricitate din masina electrica

Potrivit guvernului, s-a estimat ca cererea de energie electrica a crescut cu 8% in 2021 pana acum, spre deosebire de procentul obisnuit de 1-2%.

Acest lucru a dus la intreruperi ale furnizarii de electricitate in 6 regiuni din Kazahstan inca din luna octombrie. Conform oficialilor, e posibil ca motivul cresterii consumului de energie electrica in Kazahstan se datoreaza mai exact represiunilor Chinei asupra monedelor virtuale, ceea ce a determinat firmele de minerire de monede virtuale sa-si mute operatiunile in alte tari, cum ar fi in Kazahstan unde energia electrica e relativ ieftina.

CITESTE SI:  Ce alt producator neasteptat va lansa o masina electrica

Ce parere ai despre asta? Crezi ca minerirea de monede virtuale ar putea deveni problematica in viitor, nu doar in Kazahstan?