fbpx
De ce compania Facebook va trebui sa plateasca 5 miliarde de dolari

De ce Facebook va trebui sa plateasca 5 miliarde de dolari

FTC din SUA a votat pentru aprobarea unei solutionari cu Facebook, solutionare care obliga reteaua sociala sa plateasca o amenda de aproximativ 5 miliarde de dolari, relateaza Wall Street Journal.

Acum ceva vreme, Facebook a intrat in cel mai mare scandal din toate timpurile, cand s-a dezvaluit ca o organizatie denumita Cambridge Analytica a folosit in mod gresit datele la care reteaua sociala i-a oferit acces.

Acest lucru a dus la o incalcare grava a confidentialitatii pentru multi dintre utilizatorii platformei de socializare, ceea ce i-a determina pe unii sa ceara fragmentarea companiei.

CITESTE SI:  Cum e prima nava de croaziera alimentata partial de baterii

Ramane de vazut daca fragmentarea va avea loc sau nu. Dar, intre timp, FTC (Comisia Federala de Comert) din Statele Unite a votat pentru aprobarea unui acord de solutionare a situatiei cu Facebook, in urma caruia reteaua sociala va trebui sa plateasca o amenda uriasa de 5 miliarde de dolari in urma scandalului.

5 miliarde de dolari este o amenda imensa si va avea, fara indoiala, un impact major pentru Facebook. Asta desi anul trecut s-a indicat ca, in ciuda erorilor de confidentialitate, statisticile de utilizare ale retelei sociale care a primit amenda de 5 miliarde de dolari nu par sa fie prea afectate.

CITESTE SI:  De ce LG paraseste piata de smartphone-uri din Filipine

Acest lucru a indicat faptul ca, desi multi sunt deranjati de scandalul de confidentialitate, Facebook e inca prea inradacinat in vietile oamenilor pentru ca ei sa poata renunta atat de usor la reteaua sociala.

CITESTE SI:  Ce logo sustine o companie ca ar fi furat Apple

Acest lucru se datoreaza faptului ca aceasta retea sociala a devenit principala platforma de pe care utilizatorii se informeaza. De asemenea, multi utilizatori aleg sa se logheze pe site-uri pe care pot folosi datele de logare de pe Facebook.

Acest lucru a determinat Apple sa vina cu propria solutie denumita “Sign in with Apple” care va fi o alternativa mai sigura si mai privata decat autentificarea cu Facebook.

Sursa imagine: Flickr.com